tirsdag den 21. september 2010

Tapas, Tapas...

I 2002 boede og læste jeg i San Sebastian i Nordspanien - Baskerlandet. På bastisk hedder San Sebastian Donostia, Baskerlandet hedder Euskal og tapas hedder Pinxtos. Og selvom det ikke helt giver mening rent sprogligt, så er det mange gode grunde til at kaste sig over de bastiske pinxtos så snart du får lejlighed til det.

Det fik jeg for et par uger siden hvor jeg besøgte Barcelona med min mor. Havde egentlig helt glemt, at der er flere barer i Barcelona, der frister med de små, lækre basker-godter. Jeg slæbte derfor min mor med på Orio, hvor de serverede de lækreste små brødskiver, som er højtbelagt med smukke råvarer: skinke, ansjoser, fisk i forskellige farver, peberfrugter, kapers, etc. De mange forskellige varianter er både en fryd for øjet og for ganen! Og det er bare så hyggeligt at stå og småguffe delikatesserne samtidig med at man får et glas vin eller en øl. Når bunden er lagt afleverer du bare tandstikkerne (som sidder i de enkelte tapa) til bartenderen som så afregner pr. stk.

Så skal du til Barcelona, så kig forbi Orio nær Jaume Placa eller en af de andre tapasbarer i Barri Gotic, som frister med de smukke, farverige og smagfulde pintox i baren... MUMS!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...