søndag den 14. november 2010

Aussie BurgerSøndag rimer tit på pizza, kebab eller burger. Men du kan ligeså godt bygge din burger selv og på den måde både gøre den sundere og lidt mere gourmet! Min favoritversion er inspireret af "the aussie burger", som jeg første gang smagte da jeg boede Down Under - hemmeligheden er at peppe den traditionelle burger op med rødbeder og et smilende spejlæg... jep, du læste rigtigt. Og før du rynker på næsen, så test det lige. Jeg lover, at du bliver solgt. Jeg byggestenene til min aussie burger kan du se nedenfor. Og i øvrigt kan jeg anbefale at pifte den op med en god omgang chunky chutney...


Du skal bruge:
Oksekød
Grøn salat
Friske agurker eller agurkesalat
Friske tomatskiver
Urtekram ketchup
Syltede rødbeder
Spejlæg
Ost i skiver
Rødløg
Hjemmebagte (eller bragte) burgerboller


Sådan gør du:
Rengør og snit alle de friske grøntsager. Form oksekødet til hakkedrenge og steg et par min på hver side. Husk salt og peber efter smag. På en anden pande laver du 1 spejlæg pr. burger - jeg kan bedst lide når blommen stadig er lidt flydende, men det er jo en smagssag. Inden servering toppes de varme hakkedrenge lige med en skive ost. Sæt det hele på bordet og byg selv din burger. Min rækkefølge er sådan her: 1/2 bolle, ketchup, grønt salat, bøf med os, spejlæg, syltede rødbeder, løg, tomat, agurker... og evt. chutney! (og så undlader jeg at spise den anden 1/2 af bollen). Hvis du har grilspyd kan du evt. stikke sådan et igennem og holde på fyldet. Server gerne med ovenbagte kartofler.God søndag!

2 kommentarer:

 1. Haps, jeg har smidt opskriften i de online arkiver, for den burger + tilbehør dufter gennem skærmen. Du er en dygtig og kreativ kok. Jeg kommer gerne til middag.

  SvarSlet
 2. Du er altid velkommen! Jeg ELSKER at have gæster og lave mad...

  Men hvor er det du smider opskrifterne hen?! ;)

  Ha en dejlig vinter-onsdag!

  KHer Marian

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...