lørdag den 27. november 2010

Go Go Nuts...Pebernødder!


Jeg plejer gerne at fejre jul i Sydney hvor der er sol og sommer på dette tidspunkt. Men i år er jeg i det snehvide, danske land - og derfor har jeg planlagt at gå lidt jule-nuts! Og har endda bagt julekager! Hvis jeg selv skal sige det, så er disse spelt-pebernødder helt fantastiske... men der er naturligvis også riiiigeligt med smør og gode sager deri.

Du skal bruge:

250 g smør
250 g sukker
1 tsk. stødt Fairtrade-ingefær
1 tsk. stødt Fairtrade-kanel
1 tsk. hvid peber
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 dl kærnemælk
500 g sigtet speltmelSådan gør du:Smelt smør og sukker i en gryde. Bland kærnemælken i og rør godt.  Bland mel med krydderier, natron og bagepulver. Kom sukkermassen i melet og rør dejen godt sammen. Ælt det med hænderne til det bliver en fast dej. Tænd ovenen på 200 grader.


Tril dejen ud til pølser (på størrelse med en fin pølsefinger) og skær dem i mindre stykker af ca. 1 cm, der trilles til fine pebernødder. Placer dem med nogenlunde afstand på bagepladen for de flyder ud under bagningen. Bages i 10 min. i en almindelig ovn, men hold øje med, at de ikke bliver brændte i bunden. Lad dem afkøle på en rist og kom dem herefter i din yndlingskagedåse.

2 kommentarer:

  1. Hvor er du dejligt overskudsagtigt med hjemmebagte speltpebernødder. Du er tidligt ude; herhjemme ville de nå at blive spist inden jul. Men det er måske også meningen? :) Haps herfra

    SvarSlet
  2. Det må jeg så liiiige lære til næste år... der er nemlig kun en bundskraber tilbage i kagedåsen! Hjemmebagte pebernødder er populære kan jeg love dig for! Godt med skønne krydderier, der dog fik min søde nevø på 2,5 år til sige, at de var sure og at han ikke kunne lide dem... lidt skuffet moster der ellers lige havde håbet at imponere pebernødder-fan No. 1;)

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...