mandag den 8. november 2010

Indisk curry med splitlinser, kokosmælk og kartoflerMine smagsløg kan godt lide at tage lidt på rejse... enten til det asiatiske, det italienske eller det indiske køkken. Og derfor har de været ret begejstrede for denne opskrift, som jeg har fundet i Kvicklys SpiseTids-samling. Når først man har de karakteriske krydderier på hylden er det faktisk slet ikke så svært at få den autendiske, indiske smag frem - og den får altså mine smagsløg til at synge i begejstring... Tak til Kvicklys SpiseTid.

Du skal bruge:
100 g røde splitlinser fra Urtekram
1 løg
1 1/2 spsk olivenolie
1/2 spsk sennepsfrø
1 1/2 tsk friskrevet ingefær
1/2 tsk gurkemeje
1 tsk finthakket rød chili
1 1/2 stødt koriander
1 ds hakkede tomater
4 dl vand
700 g kartofler
1 ds kokosmælk
saften fra 1/2 lime
Salt

Evt. koriander

Sådan gør du:
Kom linser i en sigte og skyl i koldt vand. Snit løg i tern. Opvarm en stor gryde med olivenolie og rist løgene til de er møre. Tilsæt linser og krydderier - sennepsfrø, frisk ingefær, gurkemeje, frisk chili og stødt koriander. Rist i ca. 2 min. Hæld hakkede tomater og vand i gryden og kog det hele i 15 min. Skræl og hak kartoflerne i mindre tern. Kom dem i gryden og tilsæt evt. 2-3 dl ekstra vand hvis der ikke er nok væske til kogning af kartoflerne. Efter ca. 10 min. tilsættes kokosmælk. Kog i yderligere 15-20 min, smag til med salt og tilsæt den friske lime. Serveres i store skåle, evt. med frisk koriander på toppen, et lunt naanbrød på siden samt lidt mango chutney og yoghurt til at dippe i. Hellow Bombay :)

4 kommentarer:

 1. Haps, det skal laves i weekenden. Det vil lune godt. Hvor finder man så fine flåede tomater henne? Er det en særlig kollektionsprøve fra Urtekram? :)

  SvarSlet
 2. Jaehhh det er faktisk forårskollektionen - vi har taget forskud på næste sæson med sidste nye skrig på øko-hylderne... Dejligt, at have adgang til limited editions, men mon ikke snart den er på hylderne hos dit supermarkede også =)

  Jeg er spændt på hvad du synes om retten - jeg tror man kan downloade opskriften fra www.spisetid.dk

  SvarSlet
 3. MUMS!! Kan uden tvivl anbefales.. Meget pudsigt at jeg lige netop i går, planlagde samme ret til en dag senere på ugen :) Den er god!!

  SvarSlet
 4. Hvor sjovt Mette... det er også en totalt favoritret her ;) Mon vi ses på fredag? Det håber jeg... så får vi jo endnu mere indisk inspiration!

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...