fredag den 12. november 2010

Lyn-wok


Der er bare tidspunkter hvor mit køkken er totalt tømt for friske råvarer. Uger hvor jeg har haft drøntravlt og simpelthen ikke har nået forbi supermarkedet. I dag arbejder jeg hjemmefra og opdagede til stor gru, at jeg absolut intet friskt havde til frokost. Tomt køleskab... Men med frosne grøntsager, fuldkornsnudler, gode krydderier, sojasauce og en wok - så er dagen reddet. Og jeg kom til asien på no time... her får du min opskrift på en lyn-wok, der kun tager max 15 min at tilberede hvis du har sagerne i skabet:

Du skal bruge:
1 portion fuldkornsnudler
ca. 300 g grøntsager f.eks. en wokblanding
Olie f.eks. sesam, kokos eller oliven
Lidt ingefær krydderi
Lidt gurkemeje krydderi
Lidt stødt koriander
Lidt hvidløgspulver
1/2 dl vand
Sojasauce efter smag
Evt. fish eller oystersauce

Sådan gør du:
Opvarm wokken med olien i bunden. Tilsæt krydderierne og rist dem kort. Hæld så de frosne grøntsager i gryden samt 1/2 - 1 dl vand. Omrør mens grøntsagerne opvarmes. Kog nudlerne i en gryde for sig selv. Når nudlerne er kogte smider du dem i wokken til grøntsagerne og smager til med sojasauce og evt. fish eller østerssauce. Velkommen til asien!

Tip! Det er krydderier og sojasaucen der giver den autentiske smag. Har du f.eks. cashewnødder, så drys dem på toppen. Chili eller karry gør sig også godt. Friskhakkede forårløg på toppen, osv. Prøv at gå lidt amok med din wok - den giver virkelig uanede muligheder for let, sundt og hurtigt mad... 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...