søndag den 26. december 2010

Brandgode gulerodsboller

Efter to dage med masser af julemad besluttede jeg mig for at bage lidt lette gulerodsboller her til formiddag. Jeg bruger tit den samme opskrift på dej, men så varierer jeg bare indholdet af mine boller - bruger forskellige kerner, gryn, flager eller andet "fyld". Og disse gulerodsboller er netop blev nydt lige ud af ovnen med gode oste og den dejlige thisesmør med salt.

Du skal bruge:
1/2 dl havregryn
1 dl Urtekram speltbageblanding
1 dl mælk
2 dl kogt vand
25 g gær
1 tsk honning
1 1/2 dl revet gulerod
2 dl durumhvedemel
4 dl fuldkornsemmer- & speltmel

Sådan gør du:
Kom havregryn, speltbageblandingen, mælk og honning i en skål og hænd det kogende vand over. Lad stå det det er lunken. Tilsæt så gær og rør til det er opløst. Tilsæt havsat og gulerødder. Bland melet i og ælt det hele godt sammen på bordet. Hæves i 30 min. et lunt sted. Herefter ælter du igen dejen godt igennem. Form til en pølse og skær i 8 lige store stykker. De rulles til boller, placeres på en bageplade og efterhæves i ca. 30 min. under et viskestykke mens du forvarmer ovenen til 225 grader. Pensel bollerne med lidt mælk inden du sætter dem i midten af ovenen og bager dem i 10-12 minutter (jeg har varmluftsovn).

Nydes lune med god ost, øko-smør eller andet favoritpålæg. Velbekomme!

1 kommentar:

  1. Dem vil jeg også lave snart, selvom jeg faktisk fik min svigermors smadderrare gulerodsboller til morgenmad i går. Mmh, det gør godt.

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...