mandag den 6. december 2010

Brunkager. I love you.


Jeg synes godt om brunkager. Thumbs up. I like. Og det er jeg sikkert ikke den eneste der gør. Såehhm, i år har jeg selv bagt dem - allerede i november - men det vil jeg dog ikke anbefale andre at gøre! Julekagedåsen er altså allerede tom her... Hvis du alligevel ikke kan modstå fristelsen, så får du min opskrift på himmelske brunkager lige her.

Du skal bruge:

125 g smuttede og hakkede øko-mandler
200 g smør
200 g Urtekram gylden rørsukker
1 dl mørk sirup
350 g Urtekram sigtet speltmel
1 spsk stødt kanel
1 spsk Fairtrade stødt ingefær
1 tsk stødt nellike
1 tsk natron

Sådan gør du:
Smut mandlerne efter de har hygget sig i kogt vand. Hak dem fint. Smelt smør, rørsukker og sirup i en gryde. Rør godt og sørg for at det ikke brænder på. Bland krydderierne, natron og sigtet speltmel sammen. Kom krydderi/melblandingen i sukkermassen og tilsæt også de hakkede mandler. Ælt dejen godt sammen til den bliver jævn og fast. Form så dejen til 3 tykke ruller, der pakkes i vita wrap og kommes i fryseren et par timer.

Herefter er dejen nem at skære ud til fine, runde brunkager. Skær pølserne ud til fine, runde brunkager og kom dem på en bageplade med papir. Forvarm ovnen til 200 grader og bag en plade adgangen i 5-6 minutter midt i ovnen. Husk at lade dem afkøle inden du kommer dem i kagedåserne.

Og du er jo advaret: de er stærkt vanedannende...så skynd dig at give dem væk til andre eller placer kagedåsen et højt sted hvor det er svært at nå til uden stige. Ingen arme, ingen småkager, som man jo siger....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...