onsdag den 8. december 2010

Fem Fairtrade-favoritter

I dag smækker jeg klør fem i luften for Fairtrade. Og for en fair jul med fokus på at gøre en stor forskel, bare ved at kigge efter det lille mærke på rigtigt mange produkter. Julen er hjerternes fest og jeg synes vi skal vælge vores julelækkerier, julegaver og juleindkøb med hjertet og gøre indkøb til en bevidst, kærlig handling. På dagens GIMME FIVE liste får du mine fem Fairtrade-favoritter, som jeg giver high five og skal nyde i fulde drag denne jul:

1. Vaniljepulver
Jeg kan ikke undvære dette fine, rene krydderi fordi det giver sødme uden indhold af sukker. Anvender det i hjemmelavet grød, bagværk, i smoothies og sågar når jeg hurtigt skal smække en body scrub sammen af olivenolie og rørsukker. Duften er vidunderlig.

2. Vatrondeller
Fint, økologisk Fairtrade-bomuld til at fjerne makeup, neglelak og rense huden på daglig basis. Og kvaliteten er den bedste for de fnugger ikke, men holder faconen. Bløde dejlige rondeller - enhver kvindes ret!

3. Urtekram Instant Kaffe
Alle bliver så glade når jeg servere denne kaffe hos mig. Den har en aromatisk smag og er sådan lidt creme de la creme når den kommes i kogende vand. Får sådan et lækkert, cremet skum på toppen.

4. Brown Sugar håndsæbe
God samvittighed og en herlig lavendelduft lige ved håndvasken. Jeg er også vild med body scrub fra samme serie, men her skifter jeg gerne mellem andre mærker også. Men uhmnnn lavedelduft og blødgørende rørsukker. Slik til min krop!

5. Bananer
Fast inventar på min indkøbsseddel og denne jul er ingen undtagelse. Smagen er den bedste, de dyrkes bæredygtigt, økologisk og så er de ofte lidt mindre i størrelsen, som passer langt bedre til mit behov. Banankager, smoothies og som et stykke frugt på farten. Hverdagsaktivisme, som gør en forskel uden at kræve noget af mig.

Hvilke Fairtrade-favoritter har du?

PS. det var meget svært at vælge. Der findes jo vildt mange julekager, kiks, chokolade, te og slik med Fairtrade-mærket. Så min søde tand og jeg måtte virkelig finde frem til et kompromis.  

3 kommentarer:

 1. Hej Marian
  Helt enig, gode ting du fremhæver, men personligt er jeg også temmelig meget oppe og ringe over, at jeg kan få min spejderuniform af Fairtrade-bomuld!
  Mange hilsner
  Karina

  SvarSlet
 2. Hej Karina,

  Hvor er det cool - den havde jeg alligevel ikke set komme i Fairtrade... sejt at jeres spejderuniform kan fåes i Fairtrade-bomuld. Det tætteste jeg kommer derpå er mit sorte køkkenforklæde, som også er i Fairtrade-bomuld. Herligt, når det breder sig til meget mere end blot kaffe og chokolade!

  // Marian

  SvarSlet
 3. Jeg er topenig i samtlige fem Fairtrade-favoritter. Jeg havde selv helt glemt at hylde bananerne, der altid er at finde herhjemme i skålen i køkkenet ved siden af radioen. Og for søren; sejt med spejderuniform i allerbedste kvalitetsstempel.

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...