fredag den 17. december 2010

Kartoffel-porresuppe


Minusgrader. Hello Soup. Hver dag, tak! Vinterens kulde giver mig en trang til varme grøntsagssupper. Også gerne the good old kartoffel-porresuppe. Hos mig er hemmeligheden, at der ikke skal gå for meget porre i suppen, for så bliver den lidt for fesen. Men prøv selv min version af kartoffel-porresuppe her.


1 liter vand
2 dl mælk
1 spsk Herbamare boullion
500 g kartofler i små tern
1 porre i fine skiver
150 g knoldselleri i små tern
1 fed fint hakket hvidløg
Lidt hvid peber
Lidt havsalt
Lidt sort peber
Lidt muscatnød
Evt. et laurbærblad
Oliveolie
Sådan gør du:
Kom vand, boullion, laurbærblad og de hakkede grøntsager i en gryde og kog i 20 min. til kartoflerne er møre. Tilsæt mælken. Smag til med salt, peber og muscatnød. Tag laurbærbladet op og kom hele molevitten i din blender. Blend til suppen bliver cremet. Smag til igen med olivenolie, salt og peber. Kom det tilbage i gryden og varm op igen. Serveres drønvarm med lækkert brød, lidt citronsaft og evt. sprødt bacon på toppen... Hello Soup!
Du skal bruge:

3 kommentarer:

 1. Hello-hello. Den lyder topgod. Jeg laver min næsten ligesom din. Og så laver jeg hjemmelavede naan til. Uhmm. Det skal jeg vist lave til min mor & kæreste på søndag. Søndage er suppedage, ikke?

  SvarSlet
 2. Det er også en af mine yndlingssupper den der. God idé at lave søndag til suppedag Linda, det lyder dejligt og trygt.

  SvarSlet
 3. Jamen hvor herligt! Her har det faktisk også været suppe-søndag... i dag fik vi en klar suppe med masser af øko-grøntsager, hjemmebagte durumboller og hverken øko-eller-hjemmelavede mel- og kødboller. Det giver bare sådan en god varme og mæthedsfornemmelse på de her frostdage!

  Hvordan gik jeres suppesøndag?

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...