tirsdag den 14. december 2010

Vinter-risotto til to


I lørdags skulle jeg lave MAD med min veninde Mette. Og så ved man bare, at det bliver godt. Hun er nemlig altid en stor inspirationskilde til nye lækkerier i køkkenet og jeg elsker hendes evne til at give masser af smag med få ingredienser. Simpelt og lækkert. Jeg fik lov til at komme med ønsker til menuen, som straks faldt på hendes uhmmmm så lækre risotto. Rigtigt vintermad, hvis du spørger mig. Hun har været så sød at dele opskriften så du også kan få fornøjelsen af hendes herlige risotto.
Du skal bruge:

En klat smør
Ca. 1 spsk oliven olie
1 revet løg
2 fed hele hvidløg
5 håndfulde risotto-ris f.eks. Arborio eller Carnaoli
1 glas hvidvin
1 stor håndfuld revet parmesanost
1 stor håndfuld friskhakket persille
2-3 håndfulde tørrede, udblødte svampe
1 liter god boullion
Salt & peber
Sådan gør du:Smør og olivenolie opvarmes. Svits løg og hvidløg klares heri. Når løget er klaret kommes risene i, som "ristes" af. Når risene er let-gyldne tilføjes hvidvin. Fra dette trin skal mine ris koge i ca. 20 min, men det kan afhænge af ristype. Det er meget vigtigt at hvidvinen er absorberet i risene inden man begynder at tilføje bouillion. Der skal tilføjes lidt bouillion af gangen, under konstant omrøring. Der skal først tilføjes mere bouillion når man har en fornemmelse af at den foregående sjat er absorberet. Fortsæt til ca. 5 min. før risene er færdige, her skal der fortsat være væske risene kan absorbere, men nu skal parmesan, tørrede/udblødte svampe samt
 salt og peber tilføjes. Risene skal stadig have lidt "bid". Persille røres i lige før servering. Spises omgående, så risene har den helt rette konsistens. Top evt. med ekstra parmesanost og nyd med en god, italiensk vin. Velbekomme!

Alternativt fyld: Finthakket squash, asparges, skaldyr..

4 kommentarer:

 1. Mmh, jeg vil gerne på besøg. Apropos dét så skylder jeg dig en mail, men jeg kan sige allerede nu; JAAAAA!

  SvarSlet
 2. Kom endelig nordpå Linda! Og jaaehhhh tilbage. Glæder mig til din mail :)

  SvarSlet
 3. Åh nu savner jeg min søde veninde som også plejer at komme og lave risotto til mig. Risotto og veninder, meget meget dejligt!

  SvarSlet
 4. God mad og godt selskab hænger bare sammen! Og så er det bare særligt hyggeligt hvis ens veninde er særligt god til at lave mad ;)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...