mandag den 27. december 2010

Yum Yum suppe


Thaisuppe smager fantastisk, men de forskellige Tom Yum supper er ofte lige en tand for stærke til mig. Derfor har jeg kastet mig ud i min egen version af en thailandsk suppe, som jeg har døbt Yum Yum suppe - den er fyldt med god, krydret smag uden at forbrænde smagsløgnene totalt. Prøv den selv!

Du skal bruge: 
1 spsk kokosolie
2 fed hakkede hvidløg
1 hakket rødløg
1 spsk tørret ingefær (friskrevet er bedre)
2 spsk rød karrypasta
2 friske lime, saften herfra
2 friske tomater i tern
1/2 frisk rødpeber i tern
1 ds kokosmælk
1 ds hakkede tomater
1 dl røde splitlinser
1 l vand
1 spsk herbamare boullion
2 hele citrongræs (fra glas)
Evt. tørret korriander
2 Laurbærblade
Havsalt
Peber

Sådan gør du:
Svits løg, hvidløg, friske tomater og peberfrugt i kokosolien sammen med ingefær og citrongræs. Tilsæt vand og boullion. Kog det hele op. Tilsæt så kokosmælk, hakkede tomater, laurbærblade og smag til med øvrige krydderier. Lad suppen koge op og lad det simre i ca. 10 min. Tilsæt de røde linser og evt. mere vand hvis du ikke vil have den for tyk. Lad simre i yderligere 20 min. og rør indimellem i suppen for at linserne ikke brænder på. Tilsæt limesaft i den varme suppe og server f.eks. med lune naanbrød.

Skal der ekstra fyld i suppen, så tilsæt lidt kogt kyllingekød samtidig med splitlinserne. Jeg kogte inderfilet sammen med laurbærblade, friske lime og boullion og fik det møreste kyllingekød i min suppe. Men den kan altså nydes både med eller uden kød. Velbekomme!

6 kommentarer:

 1. Jeg er fuldstændig klar til thaisuppe. Jeg stod nemlig i 40 min. i dag og ventede på bussen. Det var ret koldt, skulle mine tæer og næse hilse at sige. De har akut brug for varm hot suppe.

  SvarSlet
 2. Kære Marian, det ser toplækkert ud. Min egen favorit er Tom Kha Kai, men jeg skal helt sikkert prøve denne også. Tak for inspirationen! KH Anja (den gamle fisk :-))

  SvarSlet
 3. Kæreste Anja,
  TAK fordi du kigger her forbi - jeg håber du har det godt og stadig trives i Århus. Gad vide hvor den gamle fisk plasker rundt nu om dage? Det er jo efterhånden længe siden vi lavede modeshow for FISK.

  Kher Marian

  SvarSlet
 4. @ Linda; jeg håber du fik lidt varme fra de pandekager... ellers er suppe, te eller dejlig varm kakao jo vejen frem når man er frosset fast i busskuret :)

  SvarSlet
 5. Undertitlen kunne også være Bornholmer-suppe. Den lyder god, når vejrudsigten har stået på snedynger hele julen :) Men altså, den ser også ud som noget for en der næsten bor i Århus og har alle ingredienserne i skuffen. MUMS fra Hjortshøj

  SvarSlet
 6. Det kan klart anbefales Sanne - og ja, bornholmer-suppe ville da bestemt være en rigtig god undertitel :)

  Håber du nyder ferien Hjortshøj!

  Knus Marian

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...