onsdag den 26. januar 2011

Hverdagsluksus: broccolisuppe med chili/lime rejer

Jeg vil vædde på, at jeg ikke er den eneste i verden, som har supertravle hverdage hvor jeg kommer alt for sent hjem og helst skal have aftensmad på bordet før frakken er taget af. Det skal gå hurtigt! Og den her broccolisuppe med chili/lime-rejer er virkelig hverdags-luksus. Den smager som en million og tager nul tid at tilberede.

Du skal bruge:
(til 2 pers som hovedret/4 som forret)
1 broccoli
1 l vand
1/2 agurk i tern uden midten
170 g rejer
1 finthakket rød chili
1/2 frisk lime
1 boulliontern
2 spsk olivenolie
2 spsk græsk yoghurt (eller creme fraiche)
Havsalt/peber

Sådan gør du:
Del broccolien i mindre buketter og kog dem i vandet med boullion i ca. 7-10 min (de skal ikke blive udkogte). Tilsæt rigeligt med havsalt. Imens skæres agurken i tern, chili finthakkes og vandet hældes fra rejerne. I en skål blandes chili, agurk, rejer og tilsættes så saften fra den friske lime samt 1 spsk olivenolie. Kom broccolibuketterne i en blender sammen med ca. 2-3 suppeskefulde af kogevandet. Blendes med græsk yoghurt, 1 spsk olivenolie og smages til med salt og peber. Server den flotte suppe i skåle og kom chili/lime rejerne i som lækkert fyld!

7 kommentarer:

 1. Den må vi hellere prøve herhjemme, lyder super godt og fed farve!

  SvarSlet
 2. Hemmeligheden bag den fancy grønne farve er, at koge broccolien med RIGELIGT med salt - det holder åbenbart på farven!

  Glæder mig til at høre hvad du synes om suppen !!

  SvarSlet
 3. jeg gør det altså. jeg gør det. jeg laver den fluks på lørdag! tak for afsløringen; hemmeligheden bag:) det burde være et indlæg i sig selv, marian.

  SvarSlet
 4. Uhhh jubii... tak fordi du tør, Linda! Lov mig, at melde tilbage hvad du synes om opskriften!!

  SvarSlet
 5. Mums, hvor ser det godt ud!

  SvarSlet
 6. Uh, jeg elsker også broccolisuppe :) God idé med rejer til!

  SvarSlet
 7. Tak Fie og Hanne! Det er virkelig også en let og yummy ret! Synes rejerne bliver vildt gode når de lige får selskab af de gode legekammerater i form af chili og lime!

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...