søndag den 9. januar 2011

Kulinarisk madkalender

Jeg har investeret i en nytårsgave til mig selv, nemlig madguruen Claus Meyers Almanak. Flere madbloggere har omtalt bogen og jeg har længe været nysgerrig efter at gå på opdagelse i indholdet. Almanak er en gastronomisk kalender med retter til alle årets dage - en madkalender, der følger årstiden og råvaresæsonen. Indtilvidere har jeg endnu ikke nået at teste opskrifterne, men jeg kan afsløre, at der 1000vis som allerede har fået mine tænder til at løbe i vand ved tanken... jeg nævner i flæng: perlebygotto med rødbede, gedeost og sort peber, tykke kærnemælkspandekager, fjordrejesalat med artiskokker og ærteskud...uhhmmm! Jeg ved bare, at det bliver et godt madår for mig ;)

Bogen er så gennemført og fyldt med nyttige tips og interessant info om råvarer, opbevaring, tilberedning og endda også hvad du kan finde selv i naturen! F.eks. afslører bogen at januar er højtid for rosenkål - personligt anede jeg ikke at denne forstørrede ærtelignende grøntsag blev høstet lige nu.... jeg må straks på jagt efter en rosenkålsgartner! I øvrigt er bogen proppet med eye candy, altså i form af flotte fotos af mad og råvarer. Lige noget for en madnørd som jeg!

God søndag til alle!

2 kommentarer:

  1. jeg synes bare, der mangler billeder i den? eller er det bare mig, der har brug for hjælp i form af det visuelle? ;) det tror jeg. jeg har derimod næsten lige bestilt hans bageri-bog.

    SvarSlet
  2. Det er sandt - der kunne godt være flere billeder, men der er jo 1000vis af opskrifter og det er i forvejen en ordentlig moppedreng, så jeg tror ikke der var plads i den ene bog... så skulle det nok have været en serie af bøger: en for hver årstid f.eks.

    Åhh bagebogen - de ledte jeg også efter. Giver du en anmeldelse når du får gang i bageriet!?

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...