mandag den 3. januar 2011

Pandekager a la Blomsterberg


Nytårsaften fik menuen fuld skrue. Normalt laver jeg pandekager uden smør og sukker eftersom jeg forvandler mig til Rasmus Klump. Pandekager er min livret, ogjeg stopper ikke før hele pandekagestakken hygger sig i min mave. Men til nytår fik den rigeligt smør, sukker og hele svineriet.

Selve pandekagedejen er fra Mette Blomsterbergs bog "Forelsket i det søde liv" - men flamberingen og de mønstrede pandekage-net er egne ideer. Faktisk er pandekage-net slet ikke svære at lave og de ser vildt flotte ud på dessert tallerkenen med is, sirup eller frisk frugt! Og den vidunderlige pandekagedej smager så godt, at jeg personligt kun må lave den i weekenden eller når der er gæster...

Du skal bruge:
(til ca. 6 pers.)

Korn fra 1/2 vaniljestang
65 g sukker
100 g hvedemel
3 store æg
65 g smeltet smør
2 1/2 dl mælk

Sådan gør du:
Sukker og mel blandes godt og piskes med æggene. Tilsæt vanlijekorn og det smeltede smør. Pisk godt. Til sidst piskes mælken i og dejen er klar til bagning. Smør en tefalpande let - der er så fedtstof nok til at bage alle pnandekagerne. Bag dem på en varm pande til de er letgyldne.

Hvis du vil lave pandekage-net, så anvend en spiseske til at lave det ønskede mønster. Vær forsigtig når du vender pandekagen... Og vil du lave crepes suzettes, så brug Gran Marnier eller cognac. Kom en sjat på panden til pandekagen og fyr op... God fornøjelse! 

4 kommentarer:

 1. Haps, dem skal jeg vist også have lavet! :)

  SvarSlet
 2. Pas på... de er så gode, at man nemt kunne blive afhængig ;) Men god fornøjelse... mums!

  SvarSlet
 3. Bliver jo helt høj af at se på dine lækre lækre pandekager, sikke du brillierer i køkkenet.

  Tak for din fine historie omkring vitamin-containeren fra MUUTO.

  Håber du ved lejlighed kommer forbi interiørbutikken i Herning, den er virkelig et besøg værd :-)

  SvarSlet
 4. Jeg er pjatte med god mad... og kreativ madlavning! Ville ønske vi alle fik gode, sunde øko-råvarer (og fantastiske lækre desserter) hver dag!!

  Jeg skal helt helt klart forbi den butik i Herning.. den ser så fin ud, så tak for inspirationen =)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...