torsdag den 6. januar 2011

Hjemmebagte pitabrød


Pitabrød er for mig lidt en 90er ting. Fyldt med iceberg salat, majs fra dåse, tun fra dåse og så gerne en omgang Thousand Island dressing... Men det er virkelig nemt at bage pitabrød selv og de smager helt vidunderligt lune og fyldt til bristepunktet med sprøde, saftige grøntsager og favoritpålæg. Ren pita party! Og den fine lomme, ja, det kommer faktisk helt af sig selv når du bager pitaerne i ovenen. Den her opskrift har jeg fået af min søster og jeg har brugt den nye køkken-racer til at ælte dejen. Det behøver du ikke for et godt resultat... prøv selv!

Du skal bruge:
(til 12 stk)
25 g gær
3 dl lunken vand
1 tsk havsalt
7 dl hvedemel (eller alternativt 5-6 dl Urtekram Kamut-fuldkornsmel)

Sådan gør du:
Opløs gær i vandet og lad detstå i 5-10 min. Tilsæt så havsalt, kom 2/3 af melet i og rør dejen godt. Resten af melet tilsættes lidt efter lidt mens dejen bliver fast og jævn. Ælt grundigt i 5 min. eller lad din køkkenmaskine gøre arbejdet for dig. Lad dejen hæve i 2 timer under et lunt sted. Tænd ovnen 15-20 min. inden brødene skal bages og lad en bageplade (eller en bagesten) blive i ovnen. Opvarm ovnen til 230 grader. Ælt dejen igennem og del den i 12 lige store stykker. Rul pitaerne fladt ud og bag dem 4 ad gangen i 5 min. på den varme bageplade. Hvis ikke lommerne puffer op af sig selv, så prøv at vende brødene midtvejs i bagetiden. Vupti, så er der pita party til frokost, aften eller når-som-helst. Jeg nød mine med græske frikadunser, hjemmelavet tzatziki, sprød salat og feta. Mums-fili-baba..

4 kommentarer:

 1. De ser vildt gode ud:) Og hvor sjovt, at vi nærmest samtidig laver et indlæg med pitabrød!

  SvarSlet
 2. Ja lidt pudsigt... men pita er jo en rigtig god ting så det må være derfor! Pita er snack, frokost og guf! Men også gode hvis man skal lave mini-pizzaer!

  SvarSlet
 3. jeg gør klar! hanegals kyllingepølse er i øvrigt et hit herhjemme i pitabrød sammen med hjemmerørt dressing + irmas majs. mmh!

  SvarSlet
 4. Jeg er også fan af Hanegal-pålæg. Og namnam pølse...Uhmm!

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...