mandag den 31. januar 2011

Simregryde med oksekød og rodfrugter

Simremad behøver for min skyld ikke buldre den halve dag. Men jeg elsker simregryder med masser af fyldig smag - især på kolde dage hvor man har brug for at blive mæt og varm med sæsonens rare råvarer. Hvis du har det på samme måde, så prøv denne version af simremad, som er lidt gullash-agtig og så alligevel ikke... men den smager godt, er fyldig og varmer så dejligt. Og jeg er sikker på, at du både kan varerier grøntsagsfyld og kødfyldet efter humør. Jeg lavede min simregryde sådan her:

Du skal bruge:

300 g oksekød i tern
1 finthakket rødløg
2 finthakkede hvidløg
2 spsk olivenolie
3 kartofler i tern
2 gulerødder i skiver
1-2 dl persillerod i tern
1 ds hakkede tomater
1 boulliontern
2 Laurbærblade
1 spsk paprika (evt. halv sød og halv stærk)
2 dl vand
Salt og peber
Evt. æblecidereddike

Sådan gør du:
Svits oksekøddet i olivenolie sammen med løg og hvidløg. Når kødet er brunet tilsættes paprika. Svist kort og tilsæt så vand, hakket tomat, laurbærblade og boullion. Lad simre ved mellemvarme i 15-20 min. før du tilsætter rodfrugter (kartofler, gulerødder og persillerod). Lad simre yderligere 10 min. eller indtil rodfrugterne er ordentligt kogt - uden at være udkogte! Smag til med salt, peber og evt. en lille smule æblecidereddike. Servers brandvarm med f.eks. kogt ris eller et godt stykke grovbrød. Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. har du virkelig overskud til at lave så eviglækker & sund mad hver eneste hverdagsaften? og du har endda så langt at køre hver dag:) sikke et overskud, m.

    SvarSlet
  2. Øj, jeg føler mig ikke særligt overskudsagtig. Men det hænger jo sammen: mad ER brændstof til kroppen og energien. Tror bare ikke jeg ville kunne klø sådan på hvis ikke jeg fik tanket energi fra varieret øko-mad i hverdagen...

    Så jeg prioriteret maden. Og laver lidt madplaner indimellem for at sikre at jeg ikke skal handle ind hverdag. På den måde bliver alt også brugt op og der er ikke noget madspild!!

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...