onsdag den 12. januar 2011

Tzatziki 4 two


Lækkert, enkelt tilbehør kan pifte mange retter op - eller endda redde dem. Og da jeg personligt ikke er nogen sauce-stjerne i køkkenet, så tyer jeg ofte til gode pestoer, marinader eller andet smagfyldt dippelse til måltiderne. Som mange andre er jeg tosset med tzatziki! Det er smadderlet at lave selv og min version har allerede vundet flere gæste-hjerter - både som tilbehør eller som forret sammen med godt brød. Lad tankerne flyve på græsk ø-ferie og kast dig ud i denne udgave af de lokale specialiteter.

Du skal bruge:
(Til ca. 2)
2 dl græsk yoghurt
1/2 agurk
2 fed hvidløg
Havsalt
Peber
Frisk citronsaft

Sådan gør du:
Riv agurken groft på dit rivejern. Jeg bruger hele molevitten, både saft, skræl og det lysegrønne indeni. På samme rivejern rives hvidløgen. Bland det hele sammen og miks med den græske yoghurt. Rør det hele godt og smag til med havsalt samt peber. Pres ca. 1-2 spsk citronsaft i blandingen og lad den gerne stå på køl en times tid inden servering. Nydes som tilbehør til kødretter, til salat, som forret med godt hjemmebagt pitabrød, sammen med græske dunser, farsbrød eller andet lækkert. God fornøjelse... og ja, man får en frisk hvidløgsånde, men det er jo en del af den sydlanske-charme =)

2 kommentarer:

  1. Uhm, det er også bare en ægte klassiker :-)

    SvarSlet
  2. Lige præcis... Synes bare der er stor forskel på om man kan lide den meget cremede, tykke verison eller om man er til en saftig, tyndere udgave - den jeg laver er som sidstnævnte!

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...