mandag den 14. februar 2011

Mad about madmuffinsJeg har haft madmuffins på hjernen i et par uger. Havde set opskriften, men kunne ikke huske hvor det var. Overhovedet! Men i fredags opdagede jeg, at det var i Spis Bedres sidste magasin. ´Nu har jeg bagt en portion og jeg er vild med konceptet - madmuffins er det perfekte mellemmåltid eller to-go snack. Jeg skal så meget eksperiementere med opskriften med forskellige andre smagsudgaver for jeg er meget på farten og har ofte brug for en sund snack.

Du skal bruge:
150 g friske, små broccolibuketter
50 g rucola
10 grønne oliven
4 dl sigtet speltmel
2 tsk bagepulver
1 dl speltflager
Lidt havsalt
50 g smør
2 dl mælk
2 dl revet ost

Sådan gør du:
Rengør broccoli og del i små buketter. Gør rucolaen ren og hak den fint sammen med oliven. Bland mel, bagepulver, salt og speltflager i en røreskål sammen med smør og mælk. Rør det hele godt sammen til dejen bliver jævn. Bland broccoli, rucola, ost og oliven i dejen og vend det sammen til det er fint fordelt. Dejen er meget klisteret, men det er stadig nemmest at fedte rundt med en ske og våde hænder når du skal fordele det i de 12 muffinsforme. Bages i midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca.  20 min. Lad dem afkøle inden servering evt. på en rist. Vi spiste dem først som eftermiddagssnack og dernæst som tilbehør på brunch-bordet. De er lækre to-go eller til salat, suppe eller lignende som alternativ til plain brød!

4 kommentarer:

 1. De ser godt nok gode ud! Må jeg da lige prøve at lave på et tidspunkt.

  SvarSlet
 2. der var de jo! haps dem skal jeg da prøve at lave.

  SvarSlet
 3. Det er genialt med madmuffins... Og endelig en opskrift, så det kan afprøves!
  (Har nemlig lidt svært ved bare at kreere uden lidt at holde sig til)

  SvarSlet
 4. De er alle forsvundet. Dvs. 12 stk - fra lørdag til mandag... så de er gode! Jeg vil allerede snart prøve at bage flere versioner evt. med fuldkornsmel, pesto og soltørret tomat!

  Spring ud i det - you can go mad about madmuffins too...

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...