mandag den 21. februar 2011

Pikant tomatsuppe

Drop nu pulvertomatsuppe og Heinz fra dåse. Det er altså ikke rigtig mad. Det er så nemt at lave en lækker, smagfuld tomatsuppe af gode råvarer selv. Jeg har haft et par dage med influenzasymptomer i sidste uge - og jeg nægter bare at blive syg og sengeliggende flere uger, som mange andre gør i tiden. Tænker straks på, at mad er min medicin. Og jeg synes altid det gør godt med en varmende og nærende suppe, der giver ekstra energi! Hvis du ikke er til stærk mad så undlad at bruge chili.

Du skal bruge:
(til 2 pers)

1 ds flåede tomater
1 ds tomatpure
1 finthakket rødløg
2 fed hakket hvidløg
2 cm rød chili i tern
1 snack peber/rød peber i tern
1 liter vand
1 dl mælk eller creme fine
1 spsk Herbamare boullion
Lidt muskatnød
Peber
Havsalt
Sød paprika
Basilikum
Evt. 1 cm frisk ingefær i tern
Lidt olivenolie

Sådan gør du:
Svits løg, hvidløg, rød peber, chili og ingefær i olivenolie. Tilsæt så vand, tomatpure og flåede tomater. Kog op. Tilsæt boullion og lidt sød paprika. Lad det hele simre i 20 min og tilfør så mælken. Riv lidt muskatnød i og smag til med peber og salt. Kom hele molevitten i en blender og kør på lav hastighed til suppen er jævn og fin. Kom det tilbage i gryden og kog det op. Inden servering tilsættes lidt frisk basilikum Nyd tomatsuppen drønvarm, med fuldkornspasta som fyld og evt. med lidt frisk yoghurt på toppen! Yoghurten kan også være med til at tage lidt af den stærke chilismag.

7 kommentarer:

 1. UHM, selv om det er mandag morgen. Bliver jeg nu alligevel lækkersulten :-)

  Sikke en dejlig uge du går i møde med dejlige besøg og andet godt. Hvilken uddannelse skal du igang med?

  Håber ugen bliver lige så fantastisk som den lyder.

  SvarSlet
 2. Uhm, siger jeg også. Jeg kunne også godt spise den lige nu og her selvom klokken ikke er 9 endnu.

  Go'dag...

  SvarSlet
 3. Jeg elsker også suppe og ku spise det morgen, middag og aften! For mig er det bare vigtigt med variantion :)

  På onsdag starter jeg på en uddannelse i fødevareinnovation - den hedder Food Architect og forløber over de næste 6 måneder. Det bliver så hårdt. Og så spændende... for det er ultrarelevant i forhold til mit job og min passion for mad. Men jeg skal jo samtidig køre mine normale arbejdsopgaver!

  SvarSlet
 4. Det lyder da fantastisk og utrolig spændende - virkelig overskudsagtig at du læser ud over dit arbejde som selvfølgelig også skal passes. Ikke at forglemme de timer du bruger i din bil til og fra dit arbejde.

  Du er squ sej Marian - tager virkelig hatten af for dig!

  SvarSlet
 5. TAK Maria. Jeg bliver helt lun i kinderne af dine søde ord! føler mig jo langt fra overskudsagtigt, men jeg bruger bare tiden på de ting jeg synes er sjovt!

  SvarSlet
 6. Fantastisk du bruger tiden på det du holder aller mest af og synes er sjovt. Sådan burde jo livet jo forme sig.

  Måske man skulle tage det til sig og gøre noget ved det :-)

  SvarSlet
 7. Virkelig lækker og fyldig Pikant tomatsuppe det er en af de bedste opskrifter jeg har smagt PERFEKT mange tak for opskriften flot hjemmeside i har TAK (-:

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...