lørdag den 26. marts 2011

Hjemmelavet knasende mysli

På opfordring har jeg lovet at lave en god mysliopskrift - uden rosiner! Jeg er ikke selv den store mysliguffer, men indimellem kan jeg godt lide en portion skyr med frisk frugt og knase-mysli. Denne mysli har masser af sprødhed og smag - og ikke noget tilsat sukker. Prøv selv om det er noget for dig hvis du er et mysli-menneske.

Du skal bruge:

150 g gyldne morgenflager fra Urtekram
1 dl ristede hasselnødder (giv dem 5 min på panden og pil skallen af)
1 dl mandler
1/2 tørret frugt efter smag f.eks. tørrede blåbær, dadler, rosiner eller tranebær
2 spsk kokosmel
Lidt vaniljepulver
1 spsk honning
1 spsk smør

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 170 grader. Bland flager, mander, nødder, kokosmel og vaniljepulver.  Smelt smør og honning og hæld det over massen.  Bland det hele godt så smør/honningen bliver fint fordelt. Kom det hele på en bageplade med papir og rist det i ovnen i 10-15 min. Husk at røre rundt indimellem. De tørrede frugter/bær blandes i mens blandingen stadig er varm. Lad det afkøle på en rist før du kommer det i en tætsluttende emballage. Og så er der hjemmelavet forkælelse på morgenmadsbordet - fyldt med knas, sødme og nøddegodter!

Rigtig god lørdag!

7 kommentarer:

 1. mmh, jeg har næsten også lige lavet. den er ovenpå yoghurten hver eneste morgen. måske jeg sku' prøve din opskrift:) ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 2. Lyder som en super opskrift, simpel og nem at gå til. Jeg er faktisk løbet tør for müsli, så måske det er det der skal laves imorgen.
  Müsli er et hit :-)
  Go' weekend-hilsen sarahbrink.blogspot.com

  SvarSlet
 3. Lyder som en rigtig god mysli Marian og en god måde at anvende de gyldne flager på, da de efter min menng kalder på noget mere smag - en opskrift der helt klart skal afprøves :-) God solskinsrig lørdag :-)

  SvarSlet
 4. Glæder mig til at få handle ind til den i morgen tak for hjælpen.

  SvarSlet
 5. Ammenam.. Det skal jeg klart lave.. Går med tanken om at lave hjemmelavet yoghurt af mandelmælk, der tror jeg det her ville være perfekt ovenpå!

  SvarSlet
 6. Tak allesammen... det er en fantastisk sprød og knasende mysli. Og glasset er snart tomt! jeg tror, at den ristede mysli, skal have en søster som er knap-så-crunchy og ristet!

  @ Linda, det er nemt at brygge en mysli selv. Prøv det!

  @ Sara, jeg er spændt på om du har kastet dig ud i denne mysliristning...

  @ Anette, det er rigtigt, at de gyldne flager kræver venskab med andre ting som f.eks. sødme.

  @ Jan - opskriften var jo tiltænkt dig!

  @ Provins, yoghurt af mandelmælk - det lyder virkelig lækkert. Håber der følger en opskrift med på din blog =)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...