fredag den 11. marts 2011

Kærlighed til kander


Til trods for sygdom kan jeg godt lige anstrenge mig til at smække high five op for kander på denne stormfulde fredag. Jeg elsker æstetiske, smukke kander som er funktionelle og samtidig dækker behovet for dejlig servering af vand, mælk, kaffe, te, sauce eller andet flydende. Jeg har mange kander og det var faktisk lidt svært at udvælge fem favoritter. Her kommer min gimme five liste alligevel:

1. Steltons klassiske kaffekande, som Erik Magnussen designede i 1977! Jeg elsker design, som holder gennem årtier og denne kande havde vi også i mit bardomshjem - dog i kongeblå, som jo var et hit i 80erne.

2. Sort keramikkande til kakao eller vand fra LagerHaus i Helsingborg. Det er især den æstetiske udformning som jeg faldt pladsk for. Og så kostede den i øvrigt kun 20 svenske penge. Et kup!

3. Kartio glaskande fra iitalla med den fineste grålige farve (og inkl. 4 matchende glas) og de smukke, rene linjer. Designet af Kaj Franck i 1958 - imponerende, at design kan holde sig moderne i så mange år!!! For mig er kanden SÅ skandinavisk, som det overhovedet kan blive. Købet i Iitalla Design Outlet i Höganäs, ca. 30 min. i bil fra Helsingborg i Sverige.

4. og 5. Höganäs små kander i farverigt keramik.(tror den hedder Liten Kanna) Vi bruger dem både til mælk til kaffen eller når der skal sauce på bordet. Det er igen både linjer, funktionalitet og det enkelte design, som er brændstof til mit øje. Den blå er en gave og den grønne har jeg også købt på bud i Iitalla Design Outlet.

Har du en erklæret kærlighed til kander?

4 kommentarer:

 1. Sikke en fin samling. Jeg har aldrig tænkt over det, men jeg har da egenlig også skrabet nogle kander sammen gennem årene. Blandt andre Marimekko, Cathrineholm, Stelton og Rosendahl.

  SvarSlet
 2. Sikke mange fine kander.. Jeg sidder og nyder brændeovnen i mine forældres sommerhus. Jeg nyder en kop kusmi the fra en kande fra Netto. Jeg håber virkelig snar du er på benene igen, nu er det jo weekend :-)

  SvarSlet
 3. kandekærlighed - jeg vidste slet ikke, man kunne ha' det. men nu hvor jeg ser alle dine fine, udvikler jeg pludselig en lille trang. for jeg har ingen kander. for en tekande tæller ikke, vel? jeg kan faktisk ikke finde min favorit - de ser alle meget flotte & brugbare ud.

  SvarSlet
 4. @ Malene, det lyder også til at du er lidt af en kande-samler. Jeg gad godt se din marimekko-kande ;)

  @ Maria, åhhh hvor lyder det dejligt med sommerhus-hygge. Jeg begynder heldigvis at ha det bedre - langt om længe! tak for omtanken!

  @ Linda, Tekander tæller også, men hvordan kan du undvære kander til andre formål???! Jeg er måløs ;)Du har hermed verdens bedste argument for at købe lidt fine kander, hvis du spørger mig...

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...