mandag den 4. april 2011

Tomat og avocadosalatAprils milde forårsdage kalder på lettere mad som f.eks. gode salater. I min verden er en salat med avocado, tomater, feta og frisk basillikum en ægte klassiker. Ingredienserne er bedste venner og smager så godt i kombination. Der er mange versioner og man kan sagtens variere indholdet alt efter hvad du har i køleskabet. Jeg spiser den som en frokost med brød til, som en forret eller som tilbehør til varme retter.

Du skal bruge:
(til ca 2 pers. som tilbehør)


1 avocade i skiver
100 g tomat i tern eller både (cherrytomater eller alm. store)
50 g feta, f.eks. af  fåremælk
1 håndfuld friske basilikumblade
Salt
Peber fra kværn
Olivenolie
Balsamico eller balsamic glaze

Sådan gør du:
Skær avocado og tomater i skiver eller både. Skær feta i tern. Anret det pænt på en tallerken eller i en skål. Fordel de friske basilikumblade over salaten. Dryp lidt god olivenolie over og giv det hele lidt salt og peber efter smag. Serveres med balsamicoeddike eller balsamic glaze og et godt, groft brød. Velbekomme!

6 kommentarer:

 1. det er lige, hvad jeg har lyst til. jeg må fluks sætte den på ugens madplan. mmh! overkommeligt & lækkert.

  SvarSlet
 2. Det skal prøves en dag. Tror kun jeg har smagt avocado en enkelt gang :)

  SvarSlet
 3. Nam nam, hørtes nydelig ut!! Jeg elsker avocado men glemmer den litt noen ganger...

  SvarSlet
 4. Jeg har ALTID avocadoer i mit køleskab. jeg elsker dem - især også bare med lidt Lene Hansson kryddersalt på. Mums. Eller med rejer, hytteost eller andre dejlige sager!

  SvarSlet
 5. Øj det ser lækkert ud mums
  Knus Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Maria! Og det er virkelig også superlet at lave jo... avocado er altid yndlings her hos mig!

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...