fredag den 13. maj 2011

En tur på landet


I mens blogger holdt lukket, har jeg været ude i det åbne land for, at se et økologisk landbrug nær Hvalpsund i Himmerland. Gården arbejder endda også med de meget specielle biodynamiske principper. Det var en skønt at skifte de pæne sko ud med gummestøvler og erstatte kontorlandskabet med frisk landluft og bondegårdsidyl! Det blev en inspirerende og oplevelsesrig dag, hvor jeg så en meget dygtig hund holde styr på en stor flok får med små, søde lam. Imponerende når mennesker og dyr arbejder så tæt sammen! Det blev også en dag hvor jeg så flotte stude med horn, fritgående høns, der klukkede rundt og så plukkede jeg også friske asparages direkte fra jorden... Jeg lærte masse omkring gødning, økologi og biodynamik! Man kan jo f.eks. godt forstå at økologiske grøntsager er lidt dyrer end konventionelle når der ikke bare kan sprøjtes med ukrudt. Dyrkningen er topfølsom, kræver tålmodighed og drønhårdt arbejde - og er virkelig afhængig af vind og vejr! Faktisk er det nødvendigt at luge manuelt i mellem f.eks. gulerodsrækkerne.... og det sker altså også her i Danmark! Men hvor bliver jeg bare glad over at møde passionerede mennesker, der brænder for at dyrke vores fødevarer på en ordenligt måde. Og for at se dyr, der virklelig har det godt, får motion og frisk luft før de ender i vores kødgryder. For mig, er det ægte mad... og så betaler jeg altså gerne lidt mere for tingene....

1 kommentar:

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...