fredag den 27. maj 2011

Hjemmelavet pasta

Pasta er virkelig nemt at lave selv. Hvis man altså har en KitchenAid, som gør rullearbejdet for en! Og sådan en dims er netop flyttet ind hos os. Siden har det nærmest været "little Italy" her i det lille hjem. Smags- og kvalitetsmæssigt synes jeg der er stor forskel på hjemmelavet, frisk pasta og det færdiglavede man køber. Det tager lidt tid at lave, men det er virkelig også det hele værd. Om ikke andet, så start ud med at lave dine lasagneplader selv, der er ikke nær så meget hard work i dem og opskriften er den samme.

Du skal bruge:
300 g durumhvedemel (eller fuldkornsdurum-mel)
3 æg
1/2 tsk havsalt
1 spsk olivenolie

Sådan gør du:

Melet sigtes i røreskålen eller på bordet. I en fordybning i midten slår du æggene ud. Tilsæt også salt og olivenolie. Pisk mel og æggemassen sammen (lidt ad gangen og med en gaffel hvis du gør det manuelt). Ælt dejen til den er glat og ensartet. Lad den hvile i 10-20 min. under et fugtigt viskestykke. Brug en pastamaskine, en kagerulle eller din KitchenAid pastaruller til udrulningen. Del dejen i 3 stykker og drys med lidt mel. Kør igennem maskinen og fold dejen i 3 efter hver gang. Gentag 6-8 gange alt efter hvor tynd du vil have dine pastaplader og fold efter hver gang. Lad dejen hvile igen i 10-15 min på et viskestykke. Skær pladerne til, så de passer til din lasagneform. Eller kør dem igennem til båndpasta, som jeg har vist på billederne. Kog den friske pasta i 5 min. lige inden servering. Vi spiste den friske, hjemmelavede pasta med en god omgang tomatsauce og kødboller.  Uhmn!

Husk, at weekend rimer på slow food....

4 kommentarer:

 1. mums en omgang lækker pasta - med lidt frisk pesto til så er jeg solgt!

  må da vidst have anskaffet mig sådan et "dyr" af et apparat, frisk pasta smager bare bedre :-)

  ps: bruger ikke min googlekonto her hos dig, jeg kan ikke kommentere når der ikke er popup bokse som kommentarer, den vil ikke lagre min googlekonto rundt omkring, meget mystifistisk!

  SvarSlet
 2. Nå men nu har jeg jo også lyst til at få den gadget til min lyserøde maskine!!!!

  SvarSlet
 3. Årh, hvor er du heldig. Så sent som i dag stod jeg og savlede over sådan en køkken hjælper.

  SvarSlet
 4. Man må ikke gå ned på godt køkkengrej - og KitchenAiden bliver brugt flere gange om ugen og indimellem om dagen! Den kan klart anbefales som pisker, ælter og nu også pastaruller!!

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...