mandag den 27. juni 2011

High Five til Edinburgh

Der er mange skønne oplevelser i Edinburgh. Som by, er den hverken storby-agtig eller særligt kosmopolitisk - nok nærmer bare en hyggelig, stor by med en ret middelalderagtig stemning pga. arkitekturen og slottet, som hele byen er bygget op omkring. Jeg havde for nyligt 3 dages fornøjelse i den skotske hovedsted og her er min top fem til de bedste oplevelse, jeg havde!

1. Edinburgh Castle,
der tårner op midt i byen. Man kommer tilbage i tiden og det er ikke svært at forestille sig hvordan det må have været i gamle dage - både med krige og kongelige. Desuden har slottet byens bedste udsigt og hver dag kl. 13 affyres One O´Clock Gun. Vi brugte et par timer på at gå rundt og se hele slottet og de mange udstillinger. The Royal Mile er pulsåren og hovedgaden i den gamle bydel - og den er fyldt med div. souvenirbutikker, mennesker og larm.

2. Spøgelsestur
hvor man kommer ned i de underjordiske vaults under Edinburghs gader, der blev bygget i 18-1900 tallet. Man skal lige bære lidt over med de teatralske indslag der medfølger i starten af spøgelsesturene, der har til formål at understrege hvor grumt og grufuldt det var dengang man hængte og torturerede folk som offentlig underholdning. Men det er uhyggeligt når turen går under jorden, når det er bælgmørkt og historierne om spøgelserne for alvor virker ægte!

3. Den gamle bydel
og de få, små butikker nær Grassmarket. Edinburgh er ikke den store shoppingby, selvom der findes mange af de store, kendte butikker i den nye bydel. Men i Grassmarket er der en lille fin gade med mindre boutiques. Her blev jeg især glad for 
The Red Door Gallery, der sælger kunst og sjove sager fra upcoming designere og kunstnere. Og har du din morfar med, så kan du i Grassmarket også finde en butik, der sælger masser af tweed, six penses og andet godt i skotstern og naturfarver!

4. Indisk tapas på Mother India
på Infirmary St. Et tip jeg havde med hjemmefra fra en veninde, der var vildt begejstret for maden. Og det var vireklig godt. Masser af forskellige små tallerkener med indiske specialiteter som nybagt naanbrød, curries, butter chicken, Tikki Masala og andre velkendte lækkerier. Maden er i top og eneste minus er, at servicen lige en tand for meget. Tjenerne står næsten og overvåger en mens man spiser for at stå på spring... det bliver en anelse belastende. Mother India er stadig et besøg værd - og kan i øvrigt også findes i Glasgow.

5. De gamle, charmerende pubs,
der ligger over alt i byen og som på mange områder erstatter cafeer. Pubs er ikke kun til drukmåse for de fleste steder byder også på kaffe, kage eller ret godt mad til frokost eller aften. Jeg elsker de kreative navne for de skotske pubs, f.eks. Last Drop, Sandy's Bells, Dirty Dicks og White Hart Inn. Mange af de gamle pubs har eksisteret siden 1800tallet og er tit indrettet lidt spøjst f.eks. med alt muligt skrammel i loftet og gamle billeder på væggene. 

4 kommentarer:

 1. Det ligner en fed og anderledes by at besøge.

  SvarSlet
 2. Det er helt klart en fed destination for en weekendferie - og RyanAir flyver jo ret billigt dertil! Meget spændende, afslappende og inspirerende...

  SvarSlet
 3. Familien Najbjerg Fredslund8. juli 2011 kl. 12.23

  Vi er en familie på syv med 5 store "børn" i alderen fra 16 til 20 år, som lige har bestilt en tre-dages tur til Edinburgh og vi glæder os rigtig meget. Jeg har skrevet jeres kommentarer ud til turen idet jeg synes, at erfaringer fra "rigtige" personer vægter meget højere end diverse turist guides. Så tusind tak.

  SvarSlet
 4. Hej med jer! Åh i kan godt glæde jer til at opleve Edinburgh. Jeg tror endda også, at der er noget for alle aldresgrupper! Jeg kan anbefale at bruge den første dag i den røde open-top turistbus, der kører i en 2 timers look rundt til alle attraktionerne! Så får man også et godt overblik over byens mange tilbud!

  Jeg håber, at i får en rigtig dejlig tur! Skriv endelig her hvordan det går - og hvad I synes der var det allersjoveste!

  Kærlig Hilsen
  Marian

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...