onsdag den 29. juni 2011

Optimistisk haveheltinde


Jeg har tidligere afsløret, at jeg absolut ikke har grønne naller eller flair for havearbejde.  Men med sol, regn og success i krydderurtepotten er have optimismen vokset på mig! Nu har jeg endelig taget mig sammen til at så de fine frø i mit spirekit, som jeg købte i marts. Dengang med knæhøje(karse)-ambitioner om at blive den vildeste vinduesfarmer i år... Mine økologiske frø er nu sået, vandet og sat til at spire i solen. Og så må vi se om optimismen holder stik så jeg får hjemmedyrket purløg, persille og karse til mine køkkensysler! Jeg er nemlig blevet kæmpefan af friske krydderurter i madlavningen. Nye kartofler med persille, purløg til æggemaden, karse på tomaterne, basilikum i salaterne og et miks af det hele i snobrødet. Jeg er blevet den vildeste krydderurtehaveheltinde...

Hvilke krydderurter er dine favoritter? Og hvad bruger du dem til?

7 kommentarer:

 1. Jeg har absolut heller ikke grønne fingre. Jeg har først nu fundet ud af, hvordan man i længere tid holder en basilikum i live. Den skal jo bare have vand - hver dag ;) Mit eneste haveprojekt pt. er en solsikke in the making :)

  SvarSlet
 2. Krydderurter til hjemmelavet pommes med hjemmelavet alioli. Anbefaler varmt!

  SvarSlet
 3. Ej, hvor er du overskudsagtig. Det der er jo virkelig en god ide. Hjemmedyrkede krydderurter er jo så lækkert. Du må lige opdatere, når de spirer :-) Kh NamNam

  SvarSlet
 4. @ Malene - en solsikke! Det er virkelig sejt hvis du får en kæmpe blomst ud af det projekt. Og ja, basilikum skal ha vand. Det skal mange planter, har jeg hørt. Men lige som dig er jeg en knold til at holde dem i live:)
  @ Maria, uhmn det skal jeg prøve. Jeg er FAN af alioli! Og fritter...
  @NamNam - jeg holder dig up to date, men kun hvis projektet lykkes og der kommer ægte spirer ud af indsatsen! Stay tuned...

  SvarSlet
 5. Hvem der bare havde en have. Eller en altan. Eller et vindue der ikke lå ud til trafikeret vej (bil-os er nok ikke det bedste når man er lille, grøn og gror...?)
  Jeg krydser fingre for dit projekt, og vil være lidt misundelig næste gang jeg køber persille i Netto :)

  SvarSlet
 6. Jeg LOVER, at jeg sætter meget stor pris på min mini-have, Li! For bare 6 mdr. siden var jeg også på friske krydderurter direkte fra netto!

  Jeg har forsøgt at blive fast læser af din blog, men det virker ikke rigtigt... hmm.. prøver igen i morgen =)

  SvarSlet
 7. Åh det er så underligt med de faste læsere. Jeg kan slet heller ikke få gadget'en frem, men får en fejlmeddelelse i stedet. Må google noget mere, en af dagene. Hvem der bare var html nørd! Men det glæder mig at du har prøvet :)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...