søndag den 26. juni 2011

Pandekager med hyldeblomster

I går var jeg i Varde og besøge min veninde. Hun bor i det dejligste, fine hus på landet. Og der var masser af hyldeblomster. I lang tid har jeg haft lyst til at bruge de hvide blomster i mad - og især siden, at jeg læste Elsebeths opskrift på pandekager med hyldeblomst som hun endda lavede på bål! Så min veninde og jeg høstede hyldeblomster, miksede pandekager og fik det til eftermiddagskaffen! Godt nok lavede vi ikke pandekagerne på bål, men hold fast de smager også godt direkte fra panden med knase sukker! Uhmn sikke en skøn smagsoplevelse. Det kan helt klart anbefales...opskriften finder du på linket ovenfor.

Nu vil jeg drøne til nordjylland for at forskudsfejre min søde Mors i solskinnet - hun har nemlig fødselsdag i morgen. God søndag til jer derude... 

8 kommentarer:

 1. Det skal prøves! Jeg har netop plukket hyld til at lave saft af, men må vist hellere tage lidt fra. Løgismose har lavet nogle pandekager med hyldeblomst og citron som kan købes i Netto, de er super lækre og et godt alternativ udenfor sæsonen!

  SvarSlet
 2. Jeg blev også fristet af den opskrift. Tillykke med mutti i morgen.

  SvarSlet
 3. Der er bare gået totalt hyldeblomststemning i DK - kunne ikke opdrive citronsyre i dag da jeg skulle lave hyldeblomstsaft - måtte bruge vinsyre - håber det smager som det plejer.
  Rigtig skøn søndag aften til dig :-)

  SvarSlet
 4. @Ida, dem har jeg også ladet mig friste af, men pandekager er og bliver bedst som hjemmelavede ;) Har også smagt Løgismose koldskål med hyldeblomst, som jeg dog ikke er helt så vild med...

  @ Malene, tak! Hun blev fejret for fuld udblæsning i dag, hende min yndlingsmuttie :)

  @ Anette, jeg har aldrig prøvet at lave hyldeblomstsaft selv, men hvis det alligevel er udsolgt af citronsyre i DK nu, så kan det også være det samme! Hav en dejlig sommer søndagaften!

  SvarSlet
 5. åh, det har jeg tit lavet, gu´ve´hvorfor jeg har glemt det i år? Det er jo gak, for det er så lækkert! Tak for reminder!

  SvarSlet
 6. Skynd dig i sving Pernille - de er jo GUF!

  SvarSlet
 7. SKØNT, at opskriften faldt i din smag!
  Opskriften var også et hit hos 16 køkkenbørn i Birkerød, i dag. De lavede råmarinerede danske øko. jordbær til;-)

  SvarSlet
 8. Elsebeth, det er en helt fantastisk opskrift du har lavet! Jeg har allerede bagt en portion til: der er jo ikke meget sukker i, ingen smør og når man så samtidig bager med lidt grovere mel, så er det jo næsten helt sundt ;) Tak for inspirationen!!!

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...