tirsdag den 28. juni 2011

Snobrød med krydderurter


I går blev vores aftensmad tilberedt på bål. Så hyggeligt og totalt sommeragtigt i min verden... Normalt synes jeg snobrød er for-sjov-mad til børn, men når nu vi skulle have gang i bålet, så synes jeg også, at aftenens madbrød også skulle bages over gløderne - og der er snobrød jo ret praktisk. Derfor forsøgte jeg at pifte den klassiske snobrødsdej op med friske, danske sommerkrydderurter. Resultatet blev overraskende godt til aftensmåltidet, der i øvrigt bestod af svinemørbrad, krydderkartofler og majskolber på bål - med en sommerlig bønnesalat af grønne bønner, jordbær, balsamico glaze og manchego ost! Snobrødsopskriften får du her - jeg kom kun krydderurterne i halvdelen af portionen:

Du skal bruge:
(ca. 6 snobrød)
3 dl lunken vand
25 g gær
200 g kamutfuldkorns-mel
250 g hvedemel
1 tsk havsalt
1 tsk honning
En håndfuld fintklippet purløg, mynte, basilikum eller persille

Sådan gør du:
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt honning og lad det stå et par min. Tilsæt så salt og mel og rør/ælt det godt sammen. Tilsæt så krydderurterne til sidst i halvdelen af dejen og ælt det hele godt sammen. Lad dejen hæve på køkkenbordet med et viskestykke over i 30-60 min. Del så dejen i 6 dele, form en lang pølse og sno det rundt om en pind. Bages overbål til skorpen er gylden og sprød. Og nydes f.eks. med en god økologisk smør på.

7 kommentarer:

 1. Nam nam! Hvorfor ikke gjøre ting kreativt, enkelt og godt på samme tid.....God Idé!

  SvarSlet
 2. Det lyder som en god variation. Det må vi prøve at når vi snart drager på vildmarkscamping i Sverige!

  Har du mon set min nye blog - jeg håber du har lyst til at følge mig igen. Kan ikke huske om jeg allerede har spurgt dig :)

  SvarSlet
 3. Jeg er så misundelig over, at I har bål. Det må være så hyggeligt. Hver gang vi er på tur med skolen, er det altid kun børnene, der må lave snobrød. Øv! ;)

  SvarSlet
 4. Jeg er også mega misundelig over, at I altid laver bål. Det vil jeg også!!! Men lækkert med krydderurter i. Da jeg arbejdede i børnehave plukkede vi tit urter i skoven og lavede pandekager med urter over bål. Måske jeg skulle få mit gamle job tilbage...

  Ditte

  SvarSlet
 5. Vi har købt sådan en bålfad i et eller andet byggemarked. Og det er virkelig bare hyggeligt at sætte gang i det... med eller uden snobrød.

  Jeg skal da helt klart prøve at lave urte-pandekager også... mums! Det lyder ellers til, at jobs hvor man passer børn giver god anledning til både bål og god mad :)

  SvarSlet
 6. haps! Så flåede jeg lige det urtesnobrød ud af din blog og ind i min mund!
  Eller. jeg gad godt man kunne..

  SvarSlet
 7. hvis jeg kunne ville jeg sende dig et virtuelt urte-snobrød Pernille! Vupti!

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...