fredag den 10. juni 2011

Svensk sommersalat med kartofler, laks og grønne asparages


Lige siden min svenske veninde bød på denne frokost i Helsinborg sidste sommer, har jeg sådan haft lyst til smagen af svensk sommermad i godt selskab igen! Vi kalder min veninde Miss Oliver, fordi hun er drøndygtig til at lave simpelt og totalt lækkert mad. Det er altid en fryd hvis hun har stået ved gryderne. Her kommer min version af Gunillas svenske sommermad - og den var næsten lige så god som originalen....

Du skal bruge:
(til 2 portioner)
4 nye, kogte kartofler skåret i skiver
8 letkogte grønne asparages
1 filet varmrøget laks
1 stor håndfuld rejer
4 radiser i skiver

Dressing:

2 dl creme fraiche
1 spsk rød kaviar
Citronsaft
Lidt ketchup
Lidt paprika
Salt og peber

Sådan gør du:
Grøntsagerne forberedes, snittes og klargøres som nævnt foroven. Jeg kan bedst lidt når asparages er lidt sprøde, så jeg koger dem aldrig. Hæld blot lidt kogende vand over dem og lad det dampe af et par min. Giv rejerne lidt citronsaft og brug en gaffel til at lave små mundrette bidder af den varmrøgede laks.

Anret kartofler, asparages, radiser, rejer, laks og asparages på en tallerken så det hele blive fint fordelt. Bland så dressingen: miks creme fraiche med lidt ketchup, paprika og kavirar. Rør det rundt og smag til med salt, peber og citronsaft. Top dressingen på kartoffelsalaten og vupti: så er det bare at lukke øjnene, smage, nyde og tænke på hvor hyggeligt det er i Sverige om sommeren! Og tak til Gunilla for evig madinspiration!

6 kommentarer:

 1. Det ser så lækker ud. Det ligner noget jeg også kan begi mig ud i :-) Den skal prøves!

  SvarSlet
 2. Mums - det lyder da også vildt lækkert!

  SvarSlet
 3. Det smager fantastisk - og er lidt af en ladyret hvis i spørger mig! Passer smukt sammen med et godt glas koldt hvidvin og venindeselskab ;) Og så der det let nok at lave...

  SvarSlet
 4. Mums, hvor ser det lækkert ud! :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 5. Det ser yummy ud kusine - det glæder jeg mig til du laver til mig ;-)

  SvarSlet
 6. Tak Birthe!

  Og ja kusinen - det vil være perfekt til en kusinefrokost i haven med kølig hvidvin og sludderier ;)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...