torsdag den 7. juli 2011

Har du lidt KBH guldkorn?


Så er du den bedste! I uge 29 skal jeg nemlig holde sommerferie hos min veninde i København. Vi plejer at rejse sammen en gang om året  - og sidste år var vi på den store road trip til Frankfurt, Amsterdam og Berlin! Men i år bliver vi i DK for at nyde den danske sommer i København, dog med et lille smut til Sverige hvor vi skal på spahotel et døgnstid.

Men jeg mangler supergode insider-tips til hvad der sker i KBH i den uge og håber, at du vil hjælpe... hvad skal vi lave? hvor skal vi spise? Drikke kaffe? Hvor er din yndlingsbutik? Din favorit-park? Giv mig din top 5 og din high five-liste over hvad DU elsker at lave, spise, se, opleve, gøre og nyde i København! Jeg vil blive superglad og sætte stor pris på dine KBH guldkorn og håber, at du har lyst til at dele...

9 kommentarer:

 1. Butikker: Stilleben, Liebe og Helbak. Urban living.
  Mad: Mother (pizzaer) i kødbyen. Sååååå lækkert!
  Kaffe: Risteriet i Studiestræde.
  Rigtig god tur, det lyder dejligt! Jeg snyder mig til 2 timer derinde i eftermiddag, og jeg glæder mig!

  SvarSlet
 2. EJ Marian - jeg glæder mig til at sluge alle dine fifs. Jeg er off to go onsdag, TAKE THAT kalder med pigerne hjemmefra. JOJO kald os bare de ældre teenager. Vi er i byen fra onsdag - lørdag. Jeg glæder mig og håber virkelig på sol og sommer. Jeg glæder mig til at se alle de fifs du får. Jeg er hjemmearbejdende i denne uge, har fået senebetændelse i armen, så er dømt til RO. AVS.

  SvarSlet
 3. Åhh, jeg er jo ikke så god til at vide hvor jeg skal henne i Kbh, og plejer altid at blive glad da nogen anden kan fortælle mig det. Men på det sidste synes jeg at jeg fundet en del gode kaffe-sted, så noget af dem kan jeg da tipse om!

  Der er et der hedder Kalaset (ja, det er svensk) på hjørnet mellem Vendersgade og Nansensgade, tæt på Nørreport station. Det er simpelthen det sødeste sted, både for brunch, kaffe og drinks. Prøve det!

  God tur!

  SvarSlet
 4. Jeg fik den lækreste fisk til aftensmad på Paté Paté i Kødbyen for nylig og en sund frokost på Chilimili i Grønnegade (de har borde ovenpå) - Ville også gerne have nået Raw 42 - men det kan du så evt checke ud ;O)

  Af butikker skal jeg helst forbi Another Nué i Krystalgade og Notabene sko i Kronprinsensgade - det var fem ikk? ;O)

  Lise/detskalsmageafnoget

  SvarSlet
 5. Søde Marian. 5 tips kan ikke rigtig gøre det...
  Dagens liste fra mit lokale Amager hood:
  Spis morgenmad på Food Shop, gå til tops i 8tallet, rid en tur på Fælleden, Spis is hos Ismejeriet, Svøm en tur i Sneglen, shop retro hos Affär og spis aftensmad på Madmanifesten. Og se alle insidertipsne her. http://thesweetspot.dk/?s=sweetgo
  PS: og så kan du jo være den næste gæsteblogger :-) god tur og sweets/Laura

  SvarSlet
 6. Hej Marian

  Hyggeligt sådan med ferie i vores egen hovedstad! Her kommer lige et par indspark fra mig:

  1. Kaffe: I skal forbi Riccos kaffebar på Istedgade (den ende helt nede ved Enghave). Det er den første/originale kaffebar; rigtig hyggeligt lille sted; og så emmer den ende af gaden af fantastisk liv og puls.

  2. Derefter videre til Carlsberg: Hele området, der før var lukket af pga. produktionen, er nu åbent for offentligheden. Gå en tur rundt - fornem stemningen; se de historiske og bevaringsværdige bygninger, statuer og området i det hele taget; og prøv evt. den nye Café Elefanten (har hørt godt om den, men har desværre ikke selv prøvet den endnu).

  3. Herefter kan i gå videre til Søndermarken: Den dejlige livlige knap så tæmmede og trimmede park med glade hunde, legende børn og solende voksne.

  4. Videre over Valbybakke til kontrasten Frederiksberg Have: Den flotte, tæmmede og trimmede have. Herfra kan man, hvis man er heldig, se elefanterne i Zoologisk Have hygge sig i deres store nye anlæg.

  5. Kunne være en anbefaling om at slå et smut forbi mit hjem i Valby, men det må jeg hellere lade være med - jeg er nemlig ikke selv hjemme i uge 29. Jeg vil i stedet anbefale dig at leje en båd ved Copenhagen Boat Rent ved Fisketorvet: Tage en afslappende sejltur i havnen og kanalerne, og evt. medbringe sushi for eksempel fra Sticks'n'sushi på toppen af Tivoli Hotellet (så får du også lige set det).

  Håber det kan bruges!

  Bedste hilsner
  Karina

  SvarSlet
 7. Hej Marian :-)
  Skal også holde ferie i Kbh i uge 29 og glæder mig for vildt.
  Her er mine "Must visit" og så kan du jo lade dig inspirere ;-)

  1. Assistentens Kirkegård (Park/kirkegård hvor bl.a. Kierkegaard, Hc. Andersen og sangerinden Natasja ligge begravet) Idelt sted for picnic (selvom det lyder makabert) og så er der loppemarked langs muren om lørdagen/nogle lørdage).

  2. Christianias "Spiseloppen" En langhåret men absolut gourmetoplevelse.

  3. Løves bog- og pladeantikvariat i "Toves galleri" på Vesterbro - fantastisk bog- og cafémiljø.

  4. Glyptoteket - smukt!!!

  5. Pourqoi - hvis den stadig eksisterer og hvis man er til pailletter :-).

  Og særligt til dig som fotokunstner: www.pigallery.dk

  Knus til dig og gode ferieønsker - følger med herinde for at få flere gode tips :-)

  SvarSlet
 8. Hvor er det FEDT med alle de gode tips! Keep them coming! TAK alle sammen...

  @ Ida, jeg håber, at du fik 2 gode timer. Måske gav det anledning til flere tips?

  @ Maria, god bedring til din arm! Og pas nu på til Take That! Jeg håber I får en fed teentur... og kommer du i tanke om noget andet jeg bare MÅ opleve så skriv endelig! God tur til dig =)

  @ Linn, det lyder som et sted lige for mig, og der har jeg ikke været før! Godt tip!

  @ Lise, det var ene nye steder (bortset fra butikkerne) som jeg endnu ikke har besøgt. De er hermed skrevet på listen. TAK!

  @ Laura, det er jo ægte sweet tips! Jeg skal klart tjekke AmagerHood ud. Og du siger bare til, jeg ville knuselske at gæsteblogge lidt hos dig =)

  @ Karina, åhh Enghave-hood og Vesterbro. Det er her jeg oftest er i KBH og her kender jeg de fleste dejlige steder. Og jeg er vild med det!! Kunne ha været så hyggeligt med en kop kaffe hos dig i Valby =) Fedt med sejltippet!

  @ Anette, Skønt! Måske render vi ind i hinanden. Jeg var på Assistent Kirkegården sidst - og der er så smukt. Linda var sød at give mig gode tips til Jægersborgsgade, der er næsten overfor. Der er der masser af skønne kaffebarer, meyers bageri og små dejlig kunstbutikker. Fedt sted med moderne fotokunst. Der skal jeg klart forbi! God ferie til dig, Anette!

  SvarSlet
 9. Ahhhh København, bare rusle, rusle, rusle rundt - iallefall gjør alltid jeg det... Altfor lenge siden sist jeg var innom, men kanskje i sommer. Da skal spise middag på den lille restauranten helt nede ved søene, den midterste tror jeg, under trekronene - og jeg mener inne de der turistmaskinene! Den som leter han finner.... Nyyyt uken!

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...