torsdag den 14. juli 2011

Sommer i Dobbelt A

Dobbelt A. Nordens Paris. Den nordjyske hovedstad Aalborg er nærmest min hjemstavn! I går var jeg på søster-mor-tur for at spise, hygge og opleve lidt sammen. Der er sket meget i byen siden sidst så det blev samtidig til en fotosafari for mig. Hvis du er i byen kan jeg lige anbefale følgende sommeroplevelser:

1. Gaden! Fest, farver og et utal af beværtninger, der alle byder på billige drinks, musik og party til den LYSE morgen! og meget unge, fulde mennesker. Men hvis du trænger til en god fest, så er Jomfru Ane Gade the place to be.

2. Nordkraft. En fed bygning fyldt med oplevelser og dejligt italiensk mad hos restaurant azzurra. Pt. hænger en spansk fotoudstilling "aqui y ahora" i foyeren, men ellers er der både biffen, som viser fede film og Skraaen, der har mange koncerter også et besøg værd.

3. Hjelmerstald. Skøn, lille gade belagt med brosten og smukke små huse. Virkelig hyggelig lille gade, som er et besøg værd.

4. Byvandring med det Hem´lige teater. Hver sommer laver de byvandringer med levende historiefortællinger fra Aalborg. I år kan du opleve Den sidste tid, en historie om livet i Aalborg i 1944 før krigen sluttede. En ret fed og anderledes måde at opleve teater og historie på.

5. Den nye havnefront. Endelig er havnefronten i Aalborg blevet fin med grønne områder, små stier og fine bygninger. Jeg er især vild med Utzon centeret, der både har udstillinger og en dejlig café. Men langs havnen kan du også hoppe ombord på et af disse 3 skibe:
Elbjørn, en gammel isbryder, som i dag er restaurant
Den Fede Ælling, en husbåd, som nu er café
Prinses Juliana, en smukt sejlskib, som nu er byens bedste fiskerestaurant.

Aalborg byder faktisk på meget mere, men ovenstående er bare lige sommerens high five til dobbelt A!

4 kommentarer:

 1. God Aalborg reklame - elsker også den by :)

  SvarSlet
 2. Efter at have boet i den skønne by i fem år, kan jeg kun give dig ret. High five!

  SvarSlet
 3. Der er virkelig sket meget med byen i løbet af de sidste par år synes jeg. Efter at havnen er blevet renoveret er det bare flere tilbud at vælge i mellem. Hvilke steder i Aalborg er mon jeres yndligssteder?

  SvarSlet
 4. Havnefronten er blevet lækker ja. Og den fede Ælling er altid et hit - især i godt vejr, så man kan sidde på øverste dæk. Byens bedste pizza fås på Azurra i Nordkraft, det kan varmt anbefales.

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...