torsdag den 1. september 2011

Pulled pork debut

Det var vist godt, at det ikke var mig, der deltog i DM i grill som deltager eller dommer. Nok er jeg sej til grillerier og elsker det, men min debut på pulled pork gik ikke helt som forventet. Pulled pork skal grilles i 12 timer for at kødet til sidst bliver helt mørt og trevlende. Mit kød blev ret tørt! Alligevel var det en fed smagsoplevelse. Vi spiste det med en lækker, home made bbq-sauce, hjemmebagte burger boller efter Louisa Lorangs opskrift fra bogen "Vild med hverdagen" og en vildt god coleslawsalat, som i får opskriften på senere. Nu skal jeg først lige have styr på kødet!

Har du et godt tip til hvordan man lykkes med at lave pulled pork, så det bliver mørt og original? Anyone? Krydderi-konge og Grill-dommer, Alex?

6 kommentarer:

 1. Hej hej

  Har lavet det et par gange - dog i ovnen begge gange - og det blevet lækkert mørt og saftigt. Jeg stegte det i ca. 7 timer ved 90-100 g. Dog havde den en enkelt gang et "dry" spot - jeg tror det handler om fedtmarmoreringen i kødet - altså skal det være en fed nakkesteg - måske helst kam. Det er mit bud. Mhv Bodil

  SvarSlet
 2. Jeg giver Bodil ret. Det skal være nakkekam med en god fedtmarmorering. En anden ting er det rette udstyr. Og Marian - man må aldrig gå ned på udstyr :-) Du skal have fat i en "smoker" hvis den skal blive helt perfekt. Man kan købe en færdiglavet Weber (http://www.bezzer.dk/produkter/134-weber-grill/660-weber-smokey-mountain-47-cm-2011-model/ ) eller man kan lave en selv af en tønde. Søg på "Big drum smoker" og man kan finde en masse videoer som viser hvordan.
  Man kan selvfølgelig godt lave den i en almindelig kugle grill, men det er svært at styre temperaturen - som skal være ret lav. Omkring 110 grader. Tricket er at komme færre kul i end du normalt ville og så løbende fodre med kul når temperaturen bliver for lav.

  SvarSlet
 3. @ Hey Bodil! Fedt, at du lige kom her forbi og hjælper mig med mit grill-dilemma! Tænkte nok, at du ville være kvinden, der har styr på den slags. Jeg vil da klart teste igen og så sørge for at få en fed nakkesteg- eller kam næste gang!

  @ Alex, mere grill-gear?? Uha det må jeg jo hellere få styr på så. Måske et projekt for min bedre halvdel trods alt. Vi er dog lidt modstander af grill-giganten Weber og har bevidst valgt et andet grillmærke. Ellers oplagt til provislivet med Weber :) Tak for tricket med kul og og graderne - for det var lige nøjagtigt umuligt at holde de 110 grader konstant - enten gik kullene ud eller også var grille alt for varm. Havde også kun 1 stegetermo, som så sad i kødet og så kan jeg jo ikke måle temperaturen i selve kuglegrillen! Hmmm... Jeg giver ikke op! Hvem ved, måske stiller jeg op til DM i grill næste år!!!

  SvarSlet
 4. PS. på facebook fik jeg et tip om at sprænge kødet først. Har I erfaring med den metode?

  SvarSlet
 5. Hej jeg har også snart lavet Pulled Pork et par gange. Dog har jeg kun prøvet at lavet det i min ovn hvor jeg af og til lige hælder den over med lidt af stege skyen - det giver et virklig lækkert og saftigt stykke kød

  (jeg variere min opskrift lidt fra gang til gang, men jeg tager altidudgang i den her opskrift: http://densultnestuderende.blogspot.com/2011/08/flskestegens-amerikanske-ftter.html)

  SvarSlet
 6. Hej Trine,
  Tak for tippet! Det vil jeg HELT klart prøve - det lyder mere overskueligt end at skulle holde gang i en kulgrill.. Især på den her årstid! Tak for tippet og linket til opskriften. Kaster mig megetsnart ud i round 2.

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...