søndag den 11. september 2011

Restaurant Prashad. Indisk vegetarmad i verdensklasse!


Kåret som den bedste Indiske restaurant i England. Jeg blev opmærksom på restauranten første gang, da jeg så et tv show med Gordon Ramsay. Han ville kåre Englands bedste restaurant. Det som var specielt tiltalende ved Prashad var, at køkkenet blev styret af datter og mor. Et meget ligetil og charmerende par. De lavede Indisk vegetarmad med stor passion og teknik. Ingen kokkebagrund - bare viden givet videre fra generation til generation.Jeg ankommer en tirsdag aften - det regner - det er halvmørkt og kvarteret er ikke et man normalt ville komme til som turist. Lidt skummelt :-) Bradford ligger uden for Leeds og er primært befolket med folk med anden etnisk baggrund.
Selve restauranten er heller ikke prangende. Den er lavet i et nedlagt møntvaskeri. Den er delt på i 2 meget små lokaler som helt ærligt ikke er særligt charmerende! Menuen var uoverskuelig stor! Enormt mange startere! 21 stk. Meget svært at vælge...man er jo panisk angst for at “vælge forkert” og gå glip af “det bedste på kortet”. Efter tjenerens lidt utålmodige råd og vejledning, sprang jeg dog ud i det og valgte lidt forskellige startere. Jeg vil fremhæve en meget lækker starter. Special Chaat.Retten var en kold form for salat. Men utraditionel fordi den indeholdt sprøde samosa brækket i stykker. Der var to dressinger som virkelig løftede niveauet af retten. Yoghurt og tamarind. Når man spiste retten fik en meget kompleks smagsoplevelse af en utrolig sprødhed fra samosa, bløde kikærter, cremet yoghurt og syrlig tamarind.
Værd at nævne er også nogle lækre sprøde kikærtekugler med fyld af kokos og mynte. Til hovedret fik jeg en rispandekage fyldt med kartofler, dertil linsesuppe og en frisk kokos chutney, samt en lækker krydret karry ret med Okra. En lille grøntsag med en lidt slimet saft som er med til at jævne retten. De ikke serverer ikke alkohol på Prashad, til gengæld kunne man få et udvalg af lassies.Samlet bedømmelse:
Selvom lokalet ikke er specielt hyggeligt og serveringen var ikke helt i top vil jeg sige at Prashad absolut er et besøg værd, hvis man altså alligevel er i England og har en bil til rådighed. Maden var generelt fantastisk lækker og kreativt lavet. Et virkeligt paradis for en vegetar, men også en øjenåbner for folk som tror at kød er et “must” hvis gourmet niveauet skal helt op!

De bedste Indiske hilsner
Alex Toft Nielsen

1 kommentar:

  1. Der er virkelig meget godt, indisk mad i England. Jeg kender forresten godt det med, at jeg er bange for at vælge forkert... derfor kan jeg godt finde på at lade andre vælge retterne for mig, for så kan jeg ikke bebrejde mig selv efterfølgende. Virker til,at du fik et skønt måltid mad =)

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...