søndag den 4. september 2011

Thai Karry

 
Køb aldrig karrypulver som hævder at være Thai karry!!! Hvorfor ikke??? Fordi det aldrig kommer til at smage autentisk! Det kan godt være at ingredienserne ser ens ud. Der kan f.eks godt være citrongræs, kaffir Lime og galangal rod i blandingen. Problemet er bare at i det Thailandske køkken bliver disse ingredienser altid anvendt friske. Og der er stor forskel på smagen af frisk citrongræs og tørret. Det kan slet ikke sammenlignes. Så derfor!! Skal du lave en Thai-karry ret så køb altid en karrypasta. Eller - lav den selv :-)
Hvis du søger på nettet kan du finde masser af opskrifter på forskellige karrypastaer:
De 2 klassikere er grøn og rød karry, men det er også værd at afprøve Massaman, Gul karry og Panaeng. Mange opskrifter på disse karrypastaer anbefaler at man laver pastaen med håndkraft i en stenmorter. Det er også meget autentisk og romantisk, men jeg kan lige så godt sige det som det er!! - det tager en krig og bliver aldrig så findelt en pure som hvis du bruger en foodprocesser.
Hilsen Alex

4 kommentarer:

 1. Kan kun sige "Amen"!
  Hilsen Katrine, som i går lavede grøn karrypasta efter egen opskrift med stor succes (og blender!)

  SvarSlet
 2. Hej Katrine - tak fordi du klikkede forbi. Jeg har endnu ikke selv prøvet at lave karrypasta, men skal klart igang! Hvor længe kan sådan en holde sig?

  Alex, har du ikke en god opskrift på karrypasta. Har hørt, at de er meget stærkere når man laver dem selv vs. købe karrypasta

  SvarSlet
 3. Så lidt - nyder din fine blog :)

  Pastaen kan holde sig en uges tid i køleren. Den kan dog snildt fryses ned, hvilket jo forlænger holdbarheden væsentligt :)
  Har opladet en opskrift på grøn karry, som vi tog med hjem fra Thailand i foråret. Du kan finde den her, hvis det har interesse:
  http://kokkenkalas.blogspot.com/2011/06/grn-karry-med-aubergine.html

  SvarSlet
 4. 1000 tak Katrine! Jeg vil helt klart ind og lure på din autentiske thai-pasta! Kig endelig forbi igen en anden gang ;)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...