onsdag den 5. oktober 2011

Burgerboller med spelt- og durummelBurgere behøver ikke være junk food eller usundt. Det gælder bare om at vælge ordentlige råvarer og f.eks. bage bollen selv, så den ikke bare er luft, stivelse og sukker. I søndags lavede vi mexicanske burgere med kartofler og bøffer fra grillen. De blev fyldt med salsa, hjemmesyltede agurker, tomater, salat, hjemmerørt guacamole og tortillia chips.... kombinationen kan helt klart anbefales. Og burgerbollerne bagte jeg med økologisk spelt- og durummel, men i princippet kan du jo også blande andre interessante melsorter. Min opskrift på burgerboller får du her - den giver 6 mellemstore, bløde burgerboller, der forsvinder hurtigt.

Du skal bruge:
25 g gær
1 1/2 dl havregryn
2 dl kogende vand
1 dl græsk yoghurt
1 tsk honning
Lidt havsalt
3 dl durumhvedemel
3 dl sigtet speltmel
1 pisket æg til pensling
1/2 dl sesamfrø

Sådan gør du:
Kom havregryn i en skål og hænd kogende vand samt græsk yoghurt over. Lad blandingen stå til den har stuetemperatur. Tilsæt honning, salt og gær i blandingen og rør til gæret er opløst. Melet tilsættes lidt ad gangen mens der æltes grundigt til dejen er jævn og fin. Lad dejen hæve under tildækket i 30 min. Ælt dejen igen og del i 6-7 lige store boller. Tryk dem flade så de kun er 1-2 cm tykke og sæt dem på en bageplade. Efterhæv i 20-30 min. Pensel bollerne med pisket æg og drys med sesamfrø. Bages i ca. 15 min ved 200 grader. Så er det burger time! Velbekomme! 

10 kommentarer:

 1. Tak for opskriften - det er hermed menuen til i aften : ) Har aldrig fået kommenteret din blog før, men den bliver læst dagligt med stor fornøjelse! Mange hilsener Lea

  SvarSlet
 2. HAH! DEN burgere skulle jeg gjerne satt tennene i :-D
  & jupp, jeg kan gape høyt når det kreves!

  Flinkt av damen, må man få si :-)

  SvarSlet
 3. @ Lea, TAK hvor er du sød. Og hvor er jeg glad for, at du giver dig til kende. Smid endelig en kommentar en anden god gang :)

  @ Fie, det kræver nemlig at man gaber HØJT over sådan en burgersag! Det var manden i huset der byggede den høje burger. Jeg måtte dele min i to ;)

  SvarSlet
 4. Mums! Og det lyder faktisk som noget, jeg kan klare uden at ødelægge både dej og køkken ;)

  SvarSlet
 5. Perfekt Malene. Og hvis du har en røremaskine er det altså ret nemt :) Glæder mig til at høre om de kom på din burgermenu!

  SvarSlet
 6. Hehe hvis du kunne bide over den burger, synes jeg du burde vinde en eller anden pris!! :D
  /Lise
  http://lisepaasu.blogspot.com

  SvarSlet
 7. Tak Lise - jeg kan aldrig bide over sådan en burger, jeg deler altid bollen så jeg får to burgere ud af en bolle :) Men min kæreste derimod er nærmest byggemand-bob når det kommer til burgerbygning!!

  SvarSlet
 8. Haha, du må være en stolt kæreste ;)
  /Lise

  SvarSlet
 9. jaja det er et ægte mandejob at bygge ting jo ;)

  SvarSlet
 10. Øj det er en god opskrift! Jeg måtte improvisere lidt og anvendte creme fraiche i stedet for græsk yogurt, og alm mel i stedet for spelt - men stadig blev de bare SÅ gode. Tak for opskriften ;)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...