tirsdag den 25. oktober 2011

Butter Chicken med ris og naanbrød

 Butter Chicken var min favorit hos den lokale inder da jeg boede i Sydney. I Holstebro er der ingen autentiske indiske restauranter, så jeg må selv eksperimentere. Indisk mad er ægte efterårsmad fordi det varmer med fine krydderier og mætter dejligt. Og så indeholder det masser af superfoods som ingefær, chili, hvidløg, løg og tomater. Jeg elsker det. For tiden laver jeg mange forskellige curries, tiki masala med kylling og kaster mig ud i Butter Chicken favoritten, som jeg ikke selv har lavet før. Det tager tid fordi kyllingen skal marineres i et døgn, men er tilgengæld alt arbejdet værd. Prøv selv med opskriften her.

Du skal bruge:
4 kyllingebryster uden skind

Marinaden
2 tsk gurkemeje
1 tsk friskhakket chili
1 fed finthakket hvidløg
1/2 spsk revet, frisk ingefær
Lidt citronsaft
Lidt æblecidereddike
Salt
3 spsk olie
1 dl yoghurt natural

Saucen
50 g smeltet smør
2 fed finthakkede hvidløg
1 spsk finthakket frisk ingefær
1 1/2 spsk finthakket frisk chili
2 tsk graham masala
3 tsk sød paprika
2 1/2 dl tomatsauce pikant eller ds tomat
1 boulliontern
2 1/2 dl madlavningfløde

Sådan gør du:
Start ca. 1 døgn før med marinaden. Bland krydderierne, ingefær, chili og hvidløg sammen med olie, eddike og citronsaft. Skær kyllingebrysterne i mindre stykker og kom dem i en pose sammen med marinaden. Ca. 1 time før tilberedningen tilsætter du yoghurt natural og lader det marinere yderligere. Tænd så ovnen på 220 grader, kom kylling og marinade i et ovnfast fad og steg det i 20 min. Efter 10 min vendes kyllingestykkerne. Til saucen sauteres hvidløg, ingefær, chili og krydderier let i smørret. Derefter tilsættes kyllingen fra ovnen. Vend det godt rundt. Kom tomatsaucen/ds tomat i sammen med boullion og fløde. Kog til saucen bliver tyk og skiller let. Lad gerne simre i 15-20 min. Servers med fuldkornsris, hjemmebagte naanbrød og mangochutney. Velbekomme!

5 kommentarer:

 1. Uhmm, det ser godt ud! Det tror jeg skal prøves :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Det ser da bare alt for lækkert ud, rigtig lækker efterårsmad :D
  /Lise

  SvarSlet
 3. Det smager også vildt godt Birthe! men det er bestemt ikke helsekost med sådan en omgang butter chicken! Lad mig vide hvad du synes :)

  @ Lise, det er perfekt efterårsmad! Uhmn....

  SvarSlet
 4. Uhm, jeg elsker indisk mad! Og vi har "desværre" fået en lille indisk take away i vores by. Vi har spis der lidt for mange gange, men det er bare så lækkert. Pigerne plejer faktisk at få Butter Chicken, men jeg synes godt nok at den hurtigt bliver meget vammel. Er din opskrift en der bliver meget tung i det?

  Skulle du på et tidspunkt komme forbi Helsingør ligger der en virkelig lækker indisk restaurant ved torvet.

  SvarSlet
 5. Tak for tippet med Helsingør, Maria! Det skriver jeg bag øret når jeg kommer til sjælland igen =) Jeg ved hvad du mener mht. tung og der ER også meget smør i, men jeg synes ikke denne opskrift er for FED, den er fyldig og smager af meget fordi der er så mange krydderier deri.

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...