onsdag den 19. oktober 2011

High Five til hverdagen


Mange undersøgelser viser, at vi ofte skælner mellem hverdags- og weekendmad. Vi tror altså, at vi bruger meget længere tid på madlavning i weekenderne, især hvis vi får gæster. Det er sikkert også rigtigt når vi snakker gæstemad - men derudover er der i virkeligheden ikke stor tidsforskel på hverdags- og weekendmadlavning. Vi snakker kun få minutter! Jeg smækker derfor min hånd i vejret og giver high five til hverdagen for jeg håber, at stadig flere vil droppe de nemme løsninger, der er præget af dårlige råvarer og istedet lave ordentligt mad med friske grøntsager og kød: det tager virkelig ikke særligt lang tid at tilbrede et godt aftensmåltid. Her får du en top fem liste til hurtige, lækre hverdagsretter fra mit opskrifsarkiv, er i øvrigt rummer endnu flere af slagsen:

1. Broccolisuppe med chili/lime-rejer
Sund, velsmagende, mættende og fyldig - tager max 20 min. at lave.

2. Hjemmebyggede burgere
Du behøver ikke bage brødet selv, men vælg f.eks. at købe fuldkornsburgerboller. Det tager ikke lang tid at stege bøfferne og så bare bygge burgeren med dit favoritfyld. Prøv f.eks. en Aussie Burger eller den mexicanske med salsa, guacamole, etc.

3. Indisk curry med splitlinser, kokosmælk og kartofler
Sørg for at have et godt lager med kokosmælk, tomat på dåse og gode krydderier. Så tager det no time at lave en god curry. Du kan varierer grøntsagerne, etc. Vi serverer nogle gange med nudler og andre gang med ris eller naanbrød til.

4. Pikant tomatsuppe
Jeg elsker suppe og tomatsuppe er en klassiker. Men drop nu pulverversionen for den ægte vare er både sundere og smager bedre. Det er ikke svært at lave en god suppe og for mig tager det max 20 min at lave både suppe og koge fuldkornssuppehorn dertil!

5. Æggekage
Masser af protein, kort tilberedningstid og let at variere alt efter hvad du har af grøntsager og brød. Prøv f.eks. at lave en omelet i stedet hvor du kommer tynde kartoffelskiver, lidt skinke og løg ned i selve æggemassen. En klassiker og et hit!

Hvilke hurtige hverdagsretter serverer du mon?

5 kommentarer:

 1. Hurraaa for at bruge tid på madlavningen og for gode råvarer :D Jeg laver (som du ved :P) ofte wok- eller pastaretter, hvis det skal gå hurtigt. Eller omelet eller suppe. Alle sammen ting hvor man kan få brugt nogle rester :)

  SvarSlet
 2. Kunne jeg lokke opskriften på #3 ud af dig? Den lyder lækker!

  SvarSlet
 3. @ Anja, det lyder til, at du har lidt den samme tilgang til madlavningen!

  @ Maria, du klikker bare på overskriften, så bliver du linket lige ind til opskriften =)

  SvarSlet
 4. Jeg sad med samme tanke som Maria, Jeg VILLE HAVE opskrifterne, så tak for svaret :-) Måske du kunne gøre det mere tydeligt at det er links næste gang så vi ikke føler os så dumme hehe

  SvarSlet
 5. Point taken, Anja! Det skal jeg nok gøre... det dermed at links automatisk understreges sker åbenbart ikke længere... jeg skal nok lige peppe det op så det er mere tydeligt! Tak fordi du klikkede forbi. Kom snart igen...

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...