søndag den 13. november 2011

Marokkansk gryderetNår nu Marian har været med i udviklingen af en Marokkansk ret, tænkte jeg at det kunne være fedt at anmelde den. Jeg spurgte om det var ok? Og modig som hun er, sagde hun selvfølgelig skal du det!!
Jeg skal indrømme, at jeg ikke normalt køber den store mængde af den type "let at lave" produkter. Men jeg vil alligvel prøve at tage " nemt, hurtigt og convenient" brillerne på.

Retten bliver beskrevet sådan:
“Marokkansk gryderet er en hurtiglavet simregryde med mange grøntsager, fuldkornsris og inspiration fra det nordafrikanske køkkens varme krydderier og søde frugter. Let krydret, så både voksne og børn er glade. Du blot købe de friske grøntsager og kød selv, så har vi hjulpet dig med resten.”

Til at starte med vil jeg sige, at det er ret ambitiøst at lave en hurtiglavet simregryde. En simreret er jo kendetegnet ved stor smag og mørhed!! Spændende om en ret som kan laves på en halv time kan leve op til det...

Pakken består af en pakke brune jasmin ris, en krydderiblanding og en pakke tørret frugt.
Til retten har jeg købt: Skært svinekød, peberfrugt, gulerødder og tomater.
Jeg går i gang...
Pakken indeholder en udførlig, men alligevel kort beskrivelse af fremgangsmåden. Meget overskueligt!
Man starter med risene. Da det er fuldkornsris, er det den del af retten som faktisk tager længst tid. 30 min. I mens risene koger går man i gang med selve gryderetten.
Meget enkel at lave. Krydderimixet er nøglen til enkelheden. Udover krydderier indeholder den majsmel, hvilket jævner retten.
Efter en halv time er der mad. Jeg anretter som anvist i 4 portionsskåle.

Feedback:

Udseende: Retten præsenterer sig godt. Der er et ret højt indhold af sesamfrø i retten og det giver et interessant tekstur-spil i saucen.

Mængde: Jeg synes at det er synd, at opskriften ikke er lavet til 4 personer som det fremgår af pakken. Efter min mening bør der være omkring 80g ris - 100g kød og 125g grøntsager pr. person. Følger man opskriften og bruger indholdet i pakken er der 62,5g ris - 62,5g kød og 75g grøntsager.

Smag: Selve saucen smager mildt af krydderier med nogle gode noter af spidskommen, kanel og muskatnød. Chili stærk? På ingen måde.. Simreret - umami smag?? - heller ikke, men det er nok også for meget forlangt når tilberedningstiden ikke er længere og der ikke er tilsat smagsforstærkere i krydderimixet!
Et bevidst valg er jeg sikker på...
Jeg synes smagen er god - måske ikke så autentisk, men en smag som rammer rimeligt bredt - så alle familier kan være med.
Risene er der stadigt lidt bid i og de føles dejligt sunde at spise! Jeg ville nok have foretrukket couscous, men jeg er sikker på at de sunde ris vil tiltale familierne som er tiltænkt som målgruppe. Couscous ville dog skære 10 min af tilberedningstiden og give mere autencitet!

Convenience: Retten er let at lave. Ikke at det princippet er specielt mere vanskeligt end hvis man skulle købe det hele separat og lave efter en opskrift. Men det lette for forbrugeren består selvfølgelig i at meget er samlet i pakken og at saucen ikke kan gå galt.

Pris: Jeg synes der er god sammenhæng mellem pris og kvalitet.
Prisen er vejledende 34.95 kr. og med kød og grøntsager kan retten laves fra omkring 100 kr. Afhængig af den kvalitet man køber de andre råvarer til.
5 kommentarer:

 1. Hej Alex! jeg føler mig også lidt modig, at lade selve krydderkongen smagsteste den marrocanske ret :) Jeg suger alle dine input til mig og sige tak for din faglige indspark....

  SvarSlet
 2. Du er velkommen :-)
  Kan du afsløre om det er et bevidst valg ikke at have nogen type af smagsforstærker i??

  SvarSlet
 3. Når man arbejder med økologi er smagsforstærkere jo bandlyst, så ja det er et bevist valg. Samtidig undgår vi helst at tilsætte for meget sukker, som jo også kan bruges som smagsforstærker. Fokus har at skabe smag udelukkende med økologiske krydderier!

  SvarSlet
 4. Man kan vel godt bruge en grøntsagsbouillon eller tilsætte gærekstrakt og stadigt kalde det økologisk??

  SvarSlet
 5. Urtekram anvender kun gærekstrakt i meget få produkter. Udover de alm. økologiske regler undgår vi også andre tilsætningsstoffer netop gærekstrakt. En økologisk boullion kunne være en mulighed, men det har vi slet ikke synes var nødvendigt.

  Glemte forresten også at fortælle, at retten netop er lavet børnevenlig og det er årsagen til, at den ikke er stå stærk som marroccansk mad er normalt :)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...