lørdag den 17. december 2011

Frühstück: Æg i Glas

Æg til morgenmad er en af mine favoritter fordi det er en god kilde til protein og mæthed. Da jeg var i Frankfurt fortalte min veninde mig om en tysk Frühstück klassiker: Zwei Eier im Glas. Det var også på menukortet på den café hvor vi sad, men da det var frokosttid sprang jeg det over. Her til morgen har jeg selv lavet min version af 2 æg i glas, der helt klart får en fast plads på morgenmenuen her! Det smager som den lækreste æggesalat bare uden alt det klamme - og så er det NEMT at lave.

Du skal bruge:
2 blødkogte æg pr. person
1-2 spsk fintklippet purløg
lidt salt og peber
Rugbrød efter sult og behov

Sådan gør du:
Det er meget individuelt hvordan man koger sine blødkogte æg. Her i huset tager vi æggene ud af køleskabet, sætter en gryde med vand til at koge og kommer først æggene i vandet når det koger. Æggene får 6-7 min. alt efter størrelse og skylles kort under koldt vand. Det giver ALTID smilende æg! Pil de kogte æg og skyld dem så kort igen i koldt vand. Kom æggene i et glas og drys med purløg, salt og peber over æggene. Ideen er så, at man moser æggene sammen med purløg lige inden man spiser - det giver en cremet, velsmagende "æggesalat", der kan serveres med godt rugbrød. Godmorgen!


3 kommentarer:

  1. mmh, det lyder godt. jeg elsker æggesalat og karrysild. men det hører ikke rigtig sammen, vel? måtte bare lige indskyde det;)

    SvarSlet
  2. Linda, der er jo virkelig mange, der spiser æg til sildemadderne. Mon ikke denne omgang æg-i-glas sagtens kunne gå sammen med karrysild så :) Hvis du er fan af æggesalat, så er det er virkelig den nemmeste og mest enkelte opskrift. Ingen dikkedarer!

    SvarSlet
  3. dejlig opskrift! ville gøre dette én for tak for deling!

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...