mandag den 12. december 2011

Verdensbedste vaniljekranse

Da jeg var lille fortalte mine forældre mig, at man skulle gemme hullet i vaniljekransene til spøgelserne. Andre har vist gemt dem til nisserne. Selvom mine vaniljekranse i år også ligner noget et barn har lavet, så er det måske nok verdensbedste. Med masser af mandler, vanilje og sprødhed. Og smør, som jo hører til i julekager! Ikke dårligt på sådan en grå mandag, hva?

Du skal bruge:
300 g gyldent rørsukker
50 g finthakkede mandler eller mandelmel
1 tsk vaniljepulver
400 g sigtet speltmel
300 g smør
1 æg

Sådan gør du:
Bland vaniljepulver og rørsukkeret. Smuldr mel og smør til det hele bliver et fint smulder - brug evt. din røremaskine. Rør resten af ingredienserne i dejen uden at røre alt for meget. Dejen skal være ens og fin. Hvis du har en god kagesprøjte, så kan du køre dejen derigennem med en stjerneform og dermed lave fine vaniljekranse. Alternativ så tril pølser i hånden og form dem til runde kranse, som du tydeligt kan se, vi har gjort. Bages ved 190 grader i en forvarmet ovn i 10 min. til de er gyldne! Glædelig Jul!

5 kommentarer:

 1. I frister altså farligt med alt det bagværk rundt om i blogland ;)

  SvarSlet
 2. Det kan være jeg skal snart skal begive mig ud i noget vaniljekransebagning... Jeg tror faktisk aldrig jeg har bagt det selv ;) Men du har ret, i julekager (og kager generelt, efter min mening) hører smør sig altså til - så hellere bage lidt sjældnere, hvis det er :D

  SvarSlet
 3. @ Malene, det er jo den SØDE juletid og dermed verdensbedste undskyldning for at guffe lidt kage!

  @ Xenia, det er ret nemt at bage vaniljekranse faktisk! Og de er godt! Vi kunne ikke være mere enige: hellere bage med ordentlige råvarer og så måske nøjes med mindre!

  SvarSlet
 4. jeg ønsker mig sådan en portion i julegave - for det er vist ikke realistisk, jeg selv når at bage dem. mmh, de dufter helt gennem skærmen.

  SvarSlet
 5. det var da et godt ønske Linda :)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...