søndag den 22. januar 2012

Australske Krydderier

Der findes jo ufatteligt mange krydderier og jeg er altid på udkik efter nye, som jeg ikke har prøvet før.
For nylig faldt jeg over nogle spændende fra Australien. Ikke lige et land man måske forbinder meget med krydderier, men jeg tror faktisk at den Australske madkultur rummer mange aspekter vi ikke kender til! Men Marian, det kan du jo måske svare på?? Du har jo boet der....

Jeg har købt tre forskellige krydderier fra firmaet www.all-australian.com

Lemon Myrtle. Nok det bedste af de tre. Fantastiske citrus noter. Jeg har aldrig fået så friske noter fra et tørret krydderi.Nærmest ligesom frisk citrongræs!!
Efter nærmere research viser det sig også at det er en helt speciel egenskab ved dette blad.
Meget meget spændende krydderi :-) 

Tasmanian pepper leaf. Jeg kendte godt peberbæret som også er meget spændende - Det er ikke ægte peber dog. Noterne er hen af mynte / oregano og har en mild pebret smag. Super til en god bøf.

Anisata - Bladene af et sjældent træ fra regnskoven. Smagen er meget fin anis - lidt sød med et hint af lakridsrod. Et relativt fint formalet blad. Rigtig til fisk, kylling og grøntsager. Eller i en hjemmelavet Te blanding. Måske sammen med Lemon myrtle....Australsk KrydderTe.. Ikke dårligt vil jeg tro.

Hvis du kender eller ligger inde med sjældne krydderier, så del det meget gerne her på bloggen eller send mig en mail på: mail@aromaspices.com

Hilsen, Gæsteblogger - Alex Toft Nielsen

1 kommentar:

  1. hvor spændende, at krydderijagten har ført dig Down Under. Mht den australske madkultur, så er det jo en stor kombi af mange andre kulturer. Bortset fra det oprindelige folk, aboriginals, så er Australien jo et land baseret på straffefanger fra hele verden. Madmæssigt betyder det netop at der er virkelig mange aspekter. Det første der dog falder mig ind når jeg tænker på aussiemad er Barbie: alle former for mad på grill!

    Synes dine nye krydderier lyder helt særlige og det slår slet ikke hvad jeg har i mit eget køkkenkalas. Bortset fra, at du nok ikke har en krydderurtesalt lavet i det økologiske andelssamfund i Hjortshøj ved Århus?

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...