tirsdag den 3. januar 2012

Ølandshvedebrød

Det her brød er HIMMELSK - sprød skorpe, god krumme og samtidig luftigt og blødt i midten. Jeg er fan af kold- og langtidshævning fordi det er nemt at gå til uden hele køkkenet bliver tværet ind i dej. Det er første gang jeg har prøvet at efterhæve i en brødkurv, men det er bestemt ikke sidste da jeg synes resultatet er virkelig flot. Opskriften var bagpå melpakken, men jeg bagte kun 1/2 portion, der gav et enkelt brød. Nu har jeg anden portion i ovenen og om lidt skal vi nyde det med en god øko-ost og blød kogte æg til!

Du skal bruge:
3 dl koldt vand
1/2 dl yoghurt natural
1 spsk honning
15 g øko-gær
5 g havsalt
400 g stenformalet ølandshvedemel

Sådan gør du:
Dagen inden du skal nyde brødet, skal du røre vand, yoghurt og honning sammen i en skål. Opløs gæren deri og tilsæt så salt og melet lidt efter lidt. Rør grundigt og brug evt. din røremaskine. Når dejen er sej og glat dækkes den til med et fugtigt viskestykke og sættes i køleskabet i minimum 8 timer og max 24 timer. Efter koldthævningen tages dejen ud af køleskabet. Kom masser af mel på hævekurven og hæld dejen deri. Efterhæv i 1-2 timer på køkkenbordet. Varm ovnen op til 250 grader og lad en bageplade blive i ovnen. Hæld forsigtigt dejen ud på bagepapiret på køkkenbordet. Når ovnen er opvarmet tages bagepladen ud og brød plus bagepapir trækkes forsigtig over på bagepladen. Bages i 20-30 min i den forvarmede ovn. Afkøles på en rist og nydes så med en god øko-ost eller dit favorit pålæg! God fornøjelse!

7 kommentarer:

 1. Ved du hvad? Din blogpost minder mig om, at det med, at jeg er ledig igen, gør at jeg har bedre tid til at bage igen!
  Hurra for at blive mindet om den slags de små ting, som gør gladere!
  Dit brød ser ræddi ræddi godt ud!

  SvarSlet
 2. Mmm, jeg har kjøpt meg et slik deilig brød idag...muligens ikke like godt som ditt, men men ;)


  Jeg bor MIDT i en liten by du...hehe, men takk. Man kan finne natur overalt :)

  SvarSlet
 3. Jeg købte samme mel på tilbud i Brugsen igår og glæder mig helt vildt til at afprøve den opskrift. Dejligt med en anbefaling!

  SvarSlet
 4. min mor ringede til mig to gange kun for at fortælle om den nye mel i brugsen - hun mente liige, det var mig. og ganske rigtig. nu ønsker jeg mig blot en røremaskine og et større køkken med plads til én:)

  SvarSlet
 5. jeg synes simpelthen det med brød er så u-overskueligt. Så en røremaskine ville være guld! Men med så forholdsvis lidt æltning som det brød kræver, kunne det være jeg skulle prøve. Når jeg en dag ser mit snit til det :)

  SvarSlet
 6. @ Pille, det er fedt at vende det trælse til noget positivt. Og hjemmebagt brød ER altså det bedste, men det kræver tid! Pøj pøj med ledigheden igen!

  @ Janne, man kan købe meget godt brød også, men der er en særlig charme ved at bage selv! Lyder alligevel til, at du bor et meget hyggeligt sted :)

  @ Ida, glæder mig til at høre hvad du synes om brødet. Her er det allerede bagt 2 gange og vi er begge helt enige i, at det er vores nye favorit.

  @ Linda, hvor er din mor sød og betænksom. Og jeg tror hun har ret! Det er en særlig fin mel, med meget god smag - håber du får en røremaskine! Den er GULD værd fordi den gør alt bagning (og mange andre ting) meget lettere!

  @ Li, koldthævning og langtidshævning kræver sjældent så meget æltning som andre deje. Så mens du venter på at en røremaskine flytter ind, så prøv opskrifter som denne, der gør det let og mere overskueligt :)

  SvarSlet
 7. Åh hvor ser det bare fantastisk ud. Bare man havde sådan en hæveting.. :)

  KH

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...