tirsdag den 31. januar 2012

Råvareguide: øko-æg

I mit køleskab er der ALTID øko-æg. Æg er nemlig en god (og billig = 2,33 kr. pr æg i netto) kilde til protein og dermed mæthed. Samtidig har æg jo uanede anvendelsesmuligheder og kan tilberedes på mange forskellige måder. Vi spiser ofte æg til morgenmad enten blødkogte, som omelet eller porcherede. Til aften er spejlæg den perfekt makker til biksemad (rester på pande) eller bikset sammen til en fyldig omelet på panden. Æg er uundværlig når du bager kage, pandekager eller muffins. Kort sagt: æg er din ven i nøden, når det skal gå stærkt, når du skal blive mæt fra morgenstunden og hvis du får uventede gæster og tjept skal bikse en kage sammen.

Tre opskrifter på æggefavoritterne herhjemme:
1. Æggekage
2. To æg i et glas
3. Æblemuffins

Vælg øko-æg
Og så vil jeg gerne slå et slag for, at du vælger øko-æg. Hvorfor? Fordi der er en verden til forskel for hønsene, der har mere end dobbelt så meget plads som f.eks. burhønsene. Øko-høns har også adgang til udendørsarealer, mens burhøns og skabehøns slet ikke kommer udenfor. De konventionelle høns får trimmet næbbet så de ikke plukker og hakker på hinanden i de trænge forhold. Det synes jeg helt ærligt er synd og lidt ulækkert. Så giver det mig langt bedre smag i munden at købe æg fra høns der har bedre forhold, får øko-foder og frisk luft. Læs mere her.

6 kommentarer:

 1. Hørt! Jeg kunne heller aldrig drømme om at købe andet end økoæg! Jeg drømmer om at få mine egne små høns engang, så jeg med endnu bedre samvittighed kan mæske mig i æg :)
  /Lea

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altså lidt hyggeligt med egen hønsegård. Det gad jeg nok også godt have en gang hvis jeg kan forlig mig med tanken om at bo på landet. Heldigvis har jeg en sød kollega, der har høns som lægger æg og som jeg indimellem aftager æg fra! Det er skønt når råvarerne kommer HELT tæt på!

   Slet
 2. Også øko-æg her!!
  Men hvad er 2 æg i et glas om man må spørge??

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at høre! Prøv at klikke på opskriften, Anne! Det er en opskrift på en morgenmadsklassiker i Tyskland: 2 blød kogte æg i et glas sammen med friskklippet purløg. Man servere dem med en gaffel, som man maser æggene med lige inden servering! Det bliver noget a la en sindsyg god, cremet æggesalat, som jeg nu er stor fan af :)

   Slet
 3. Sjovt, jeg skrev også om økoæg forleden. Jeg er fuldstændig enig med dig, men synes du glemmer den - i mine øjne - vigtigste grund til økoæg: at miljøet bedre kan lide dem! De er ikke med til at forurene grundvand og fylde os op med mærkelige kemikalier og gøre vores sygdomme antibiotikaresistente :)

  SvarSlet
 4. Hej Emma,
  Du har naturligvis ret i, at det også er en essentiel grund til at købe øko-æg, men for mig er det en af grundstenene i at købe økologiske produkter generelt! Jeg kunne ikke være mere enig med dig :)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...