søndag den 5. februar 2012

Koriander - råvareguide


Koriander er virkelig en plante som smagsmæssigt rummer mange aspekter.
Først og fremmest bladene som har sin helt egen smag og duft. Asiens persille, som den nogen gange bliver kaldt. En smag som jeg oplever deler vandene. Enten elsker man den parfumerede smag eller så kan man ikke holde den ud. Jeg elsker den!
Den får mig tilbage til solrige himmelstrøg i Thailand, hvor livet går i slowmotion og selv det at sende et postkort virker som et heldagsprojekt.
Så er der frøene. Helt anden smag og duft. Let citrus og pebret.
Koriander frø er nok et af de mest anvendte krydderier i forskellige blends. Den giver fylde og lethed på en og samme tid. Koriander frø udvikler endnu mere intensitet i smagen, hvis den bliver tørristet inden anvendelse.
I Thailand bruger man dog hele planten. Her bliver roden skyllet og brugt i karrypastaer.
I Danmark kan dette kun lade sig gøre, hvis man køber koriander hos en Asiatisk butik, som importerer fra Thailand. Koriander man køber i supermarkederne har ingen anvendelig rod.
Jeg kan dog også kun anbefale at købe koriander i en asiatisk butik, da smagen er meget meget bedre end de drivhus avlede potteplanter fra europa.

Kan du lide koriander og hvordan bruger du det?

Hilsen gæsteblogger, Alex Toft Nielsen

6 kommentarer:

 1. Koriander er en af de krydderier jeg har lært at elske. Engang brød jeg mig overhovedet ikke om smagen. Frisk koriander kan jeg virkelig godt lide i asiatiske salater med f.eks. mango og chili. Roden og frøene har jeg aldrig smagt (så vidt jeg ved), men går med tanker om at snart at lave min egen karrypasta. Stødt korriander bruger jeg i indiske retter og også gerne i min wok, hvis jeg ikke har de friske blade.Korianderbladene bruger jeg også tit sammen med kokosmælk- de to er supergode legekammerater.

  Har du ikke en god, enkelt korianderopskrift du kan dele her på bloggen? Jeg gad nemlig godt drømme mig til Thailand i de her megakolde dage...

  SvarSlet
 2. Hei Marian :)

  Jeg fant bare det bladet online jeg, har lest de utgivelsene som ligger på den siden der. Visste ikke at det var et papirmagasin og ;)

  Masse pent å se på i det!!

  SvarSlet
 3. Hej Janne - jamen så må jeg finde den online version. Man kan sikkert downloade eller købe det til Ipad!

  SvarSlet
 4. @Marian - korianderfrø er det samme som stødt koriander. Det er bare frøene i pulverform. Jeg kan dog helt klart anbefale at købe hele korianderfrø og formale dem selv. Smagen er meget mere frisk. Køb en lille kaffemølle til krydderier - så er det super let.
  Jeg kigger på en Thai opskrift med frisk koriander til på søndag. Jeg gad også godt at være i Thailand i disse frost kolde dage...

  SvarSlet
 5. Desværre - Jeg hader både frisk koriander og thailandsk basilikum.
  Det kan ødelægge enhver ret for mig.
  Stødt koriander er helt fint - men ikke den friske udgave - elsker ellers alt ved Thailand

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan havde jeg det ærligt talt også engang. Nu har jeg "lært" at elske smagen af koriander. Det er lidt pudsigt som den slags smage er meget forskellige fra person til person...

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...