tirsdag den 7. februar 2012

Sprøde pære-chips

Jeg elsker den særlige søde smag, som pærer har. Min forelskelse til den grønne frugt gør, at jeg slet ikke kan modstå fristelsen af pæretærter, muffins eller f.eks. de svenske sodavandsis med pæresmag. Jeg forsøger dog altid at vælge naturlige snacks uden tilsat sukker når den søde trang melder sig; nødder, tørret frugt, mandler, frisk frugt eller grøntsagsstave. Jeg er blevet helt pjattet med sprøde, tørrede pære-chips. Når pærerne tørres eller ovnbages langsomt får de en smag, der minder om vingummie og en sprødhed, der minder om syndige chips. Det tager tid, men det er ovnen som gør arbejdet for dig.

Du skal bruge:
4 pærer i helt tynde skriver
2 bageplader med bagepapir
1 forvarmet ovn

Sådan gør du:
Fordel de papirstynde skiver af pære på bagepapiret med lidt afstand i mellem dem. Jeg kan få plads til 2 pærer pr. bageplade. Kom dem i ovnen og bag dem i 2 1/2 - 3 timer ved blot 50 grader. Åben ovnen indimellem og hold øje med om de bliver for bagte. Lad dem afkøle og snack derefter løs af dine hjemmelavede pære-chips. Uhmnnn.....


4 kommentarer:

 1. Tak for tippet - det lyder som en rigtig lækker idé, som snack hjemme hos os, hvor det (igen) er blevet lidt for let at vælge de "søde" valg.

  SvarSlet
 2. Helt ærligt Maria: så har jeg både guffet skumbananer, muffins og fastelavnsboller i weekenden. Det er bare som om det her kolde vejr skriger på søde sager! Men de her pærechips er helt klart et sundere alternativ til hyggen!!!!

  SvarSlet
 3. Eeejjj mand, hvor overskudsagtig har man lov at være, Marian? :) Jeg snacker Nutella direkte fra glasset, pt.. Må oppe mig lidt ;)

  SvarSlet
 4. haha hvor er du sød Li! Det er altså også mere undtagelsen, at jeg er så overskudsagtigt, men nutella direkte fra glasset sket dog ikke for mig....

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...