mandag den 26. marts 2012

5 tips til påskebordet

Påsken står snart for døren og det er en oplagt anledning til at mødes med gode venner eller familien over et godt måltid mad. I lørdags fik jeg en fabelagtig frokost hos min veninde Iben, der diskede op med lette og smukke retter, som kan inspirere til påskebordet. Her du 5 tips til årets påskebord direkte fra Ibens kreative køkken:

1. Iben moster selv den skønneste æblesaft af æbler fra  egen have. Ren, naturlig og ufiltreret. Det er den vildeste luksus og smager himmelsk. Du kan også købe gode koldpressede æblemost f.eks. her og servere det istedet for øl og vin.

2. En lækker graved ørred, let dampede aspargs, tonsvis af øko-citroner og dilddressing til. Gerne sammen med hjemmebagte flutes hvis du orker det. Der er en nem opskrift her.

3. En salat af ovnbagte auberginer med hvidløgsolie, citronskræl (fra øko-citron!) sammen med solmodne tomater og frisk basilikum. Enkelt og lækkert!

4. En grov tærte med æg- og porrefyld. Server den gerne lun. Du kan også variere fyldet f.eks. med svampe, varmrøget laks, gedefeta eller andre favoritter.

5. Div. grønne salater med parmasan, rødløg og ristede pinjekerner. Server evt. med en god balsamico glaze, oliven og grillede artiskokker på sidelinjen.

Hvad har du på dit påskebord?

8 kommentarer:

 1. Novre hvor ser det lækkert ud... og sundt. Sidder her og bliver helt sulten jo. Hvordan laver du egentlig dine fine collager?

  Knus Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Maria! Jeg redigerer collagerne i Picassa. Det kan downloades gratis og er let at bruge.

   knus tilbage,
   Marian

   Slet
 2. Ser rigtig lækkert ud, meget inspirerede :)

  SvarSlet
 3. Tak for dejlig inspiration til lækker mad :-)
  Vi vælger i år , holde påskefrikost i Zoo, så skal ha tænkt over madkurvs mad...

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh mad i det fri er også min livret! Det skal da bliver skønt med en Zoo-picnic-tur!

   Slet
 4. Fantastiske billeder og hvor ser det bare lækkert ud alt sammen. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak Nicoline! Og tak fordi du klikkede forbi brændstof... kom endelig tilbage :)

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...