tirsdag den 13. marts 2012

Falsk couscous - blomkålssalat med forårsløg, ristede mandler og parmasan (og en nem dressing direkte til hitlisten)

Blomkål som du aldrig havde forestillet dig det kunne smage! Der er intet mormor eller kedelig kålprut over denne opskrift, hvor blomkålen blendes fint og derfor minder om den lækreste couscous eller bulgur. Blomkålssalaten her kan varieres med årstidens råvarer og er perfekt som tilbehør til kød/fisk til aftensmad eller alene som en fyldig frokost. Den er røget direkte ind på min sundheds-hitliste mens jeg udgår stivelse. Selvom du ikke selv sundhedstripper lover jeg dig, at den smager himmelsk. Den er endda sneget i den grøntsagskræsne mand i huset, der spiste den "falske couscous" med stor velbehag.

Du skal bruge:

1 blomkålshovede i små buketter
1 håndfuld ristede og hakkede mandler
1 stor håndfuld blandede, friske krydderurter (f.eks. mynte, basilikum, persille, purløg)
2 forårsløg i skiver
1 dl revet parmasanost

Marinade/dressing:
Saften fra 1/2 øko-citron el lime
1 tsk dijonsennep
1 spsk god olivenolie
Frisk kværnet peber
Lidt salt

Sådan gør du:

Kom blomkålsbuketterne i en blender eller foodprocesser. Blend til det hele er blevet til fint smulder - det kan godt være tidskrævende, men det er besværet værd. I en skål blander du derefter blomkålen med de hakkede og ristede mandler, revet parmasanost, forårsløg og friske finthakkede krydderurter. Miks en lynhurtig marinade af citron- eller limesaft, 1 tsk dijonsennep og lidt salt og peber efter smag. Vend dressingen i blomkålssalaten lige inden servering. En helt enkelt, fyldig grøntsagssalat, der minder om taboule, bulgur eller couscous.

20 kommentarer:

 1. Tak for fif. Den skal helt sikker prøves måske med en god bøf. Jeg tager gerne imod med kyshånd og synes det er perfekt timing at du er på samme diæt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er HELT perfekt Maria. Selvom min motivation blot er at få mere energi og en gladere mavse! Der kommer nok flere inspirationsopskrifter så længe jeg er på No Stivelse-vognen!

   Slet
 2. Lyder super lækkert og sundt :-)Super med andre der prøver på at være sunde herinde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria,
   er du også på den vogn monstro?

   Slet
 3. Orv det lyder superlækkert, det tror jeg da jeg skal prøve i weekenden :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en absolut favorit og jeg kan slet ikke vente med at få købt et blomkålshovede igen... Skriv endelig her hvad du synes om opskriften hvis du får testet den i weekenden!

   Slet
  2. Har godt læst om det andre steder...nu SKAL det prøves :) Og med mandler...mmmm

   Slet
  3. Mmmmmm...sidder lige og spiser falsk couscous. Hold da helt op, hvor er det bare lækkert. Det kunne jeg vist komme til at leve af henover sommeren :D

   Slet
 4. Nu elsker jeg blomkål- på den almindelige måde :-) , men er da nød til at prøve denne opskrift.
  Falsk cous cous - ha ha :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg er generelt også glad for alm. blomkål. Og kål i alt almindelighed. Men jeg ved, at mange synes det er lidt pruttet og derfor er det jo fedt at kunne skjule den smag, der forskrækker mange! Lad mig høre om du kan lide salaten her!

   Kh Marian

   Slet
 5. Uhh - har ikke set den type ret siden vi en kort periode var med på Raw food bølgen... Savner det ikke rigtigt. :-) Men faktisk en fed måde at bruge blomkål på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Har du været raw foodie? Sjovt. Det er nu ikke fordi jeg er på den bølge, men hvis du har gode, fyldige opskrifter fra dengang må du supergerne dele her på bloggen. Jeg leder pt. efter alt inspiration til lidt tungere salater, der ikke er baseret på "let salat" og agurk, men på gode grøntsager og gerne protein`?

   Slet
 6. Mmm, det lyder lækkert! :P

  SvarSlet
 7. Uhmm! Det her tror jeg måske at jeg kunne få kæresten til at spise, han hader bulgur :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birthe,
   Det er samme sag herhjemme - min bedre halvdel nægter også at spise både bulgur og couscous (men elsker ris). Den her falske version forsvandt på no time.

   God fornøjelse med at snyde din kæreste ;)

   Kh Marian

   Slet
 8. Svar
  1. jeg er pjattet med Kål også! Og andre gode kålopskrifter modtaget med kyshånd!

   Slet
 9. Hej :)

  Kan man bruge broccoli istedet for blomkål ? :)

  Hilsen Simone

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Simone,
   Jeg har ikke selv prøvet med broccoli faktisk. jeg tror, at blomkål er bedst da det lettere "smuldrer" end broccoli - men det kan da komme an på en prøve :) Sig lige til hvis du tester det, ik?

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...