torsdag den 1. marts 2012

Gaver til ganen

Selv bliver jeg meget glad for gaver til ganen. Da jeg var gæst hos min kusine havde jeg derfor hjemmebagte knækbrød med som en kærlig hilsen (sammen med en DVD med pausefisk, hvide teblomster og lidt andre godter). Det ret nemt at bage knækbrød selv hvis man har alle ingredienserne, der i øvrigt sagtens kan varieres efter smag og behag.

Du skal bruge:

2 dl femkornsblanding
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl rugflager
1 1/2 dl grahamsspeltmel
1 1/2 dl sigtet speltmel
1 dl olivenolie
2 dl vand
1tsk bagepulver

Sådan gør du:

Miks alle ingredienserne sammen til dejen er jævn. Del dejen i 2 portioner, der hver rulles ud mellem 2 x bagepapir til den er helt fald. Nu kan du enten bruge en udstiksform til at lave hjerter eller stjerner, men hvis det skal gå tjept kan du bare skære små firkanter f.eks. med en pizzaskærer. Bages i 15 min. ved 200 grader i en forvarmet ovn. Afkøl på en rist inden du kommer i glas eller på dåse.

5 kommentarer:

 1. Jeg er vild med hjerte formet knækbrød ! Rigtig god ide :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Det fungerer også fantastisk med stjerner eller andre udstiksforme. Jeg mister bare lidt tålmodigheden og laver kun få i de her former og skærer resten ud med pizzarullen =)

   Slet
 2. Haha - sad lige og undrede mig over, du havde hvid the med også, for det synes jeg da ikke, jeg kunne huske. Måtte lige hen i gaveposen og kigge igen. Og der lå den fine lille pose med de små blomster helt gemt i det fine lilla silkepapir :-O

  Tak for den fine gave - også blomsterne ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så var der lige en lille ekstra surprise til dig søde Kusine! Det er nok bedst at lave teen i stempelkande for ellers kan du ikke se blomsten folde sig fint ud! TAK for 80er mad og en god aften. Jeg har stadigvæk lyst til menu-chips selvom jeg nok spiste en hel pose selv!

   Slet
 3. Ej hvor ser det lækkert og fint ud. Din kusine er virkelig heldig at have en kusine, som dig, der laver hjemmebagt rugbrød med hjerter og sløjfe!

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...