fredag den 9. marts 2012

Grøn bølge

 
Den grønne bølge holder endnu. Mit instant sundhedstrip er fortsat over flere dage nu, hvilket er usædvanligt for mig. Jeg har smæsket mig i fantastiske salater fyldt med friske krydderurter, gode grøntsager og enten æg, rejer eller varmrøget laks. Og Avocado! Grønt og nødder på farten, frugt, vand, urtete. Haps siger jeg bare. Vidste du, at f.eks. friskklippet karse smager fantastisk i salat? At skyr smager som slik hvis det kombineres med lidt frisk mynte, blåbær og en smule honning? Og, at du nemt kan holde dig mæt uden at spise tonsvis af brød, ris, kartofler eller pasta hvis bare du får nok protein og sundt fedt? Jeg elsker de ting, ingen tvivl om det. Men min mave er glad for en pause fra stivelse og så er det nok ingen skade at surfe lidt videre på den grønne bølge....selvom weekendens fristelser lurer lige om hjørnet!

12 kommentarer:

 1. Jeg elsker dine indlæg om dine sundhedstrips. Jeg er selv på proteinkur pga min behandling. (Ja jeg prøver jo alt, selv om jeg er så mini at jeg jo bestemt ikke skal tabe mig).

  Har du gode fifs som kan erstatte ris, pasta og kartofler? Er jo sammen med en håndværkerkæreste som har brug for fast føde.

  Og ellers tager jeg imod gode råd og gode opskrifter med kys-hånd.

  SvarSlet
 2. Maria, så du min kommentar til din sidste kommentar? Der er nemlig lidt inspiration til dig.

  Mht. en erstating for stivelse (ris, pasta og kartofler) så har jeg fået lidt kogt quinoa, der er glutenfri, et superfrø fra Sydamerika som samtidig har et højt indhold af protein de sidste dage. Det er slet ikke det samme, men giver da lidt at tygge på ;). Ellers er mit bedste tip at undgå retter totalt hvor der skal stivelse i, eller kun lave den portion, som passer til håndværkeren... F.eks. fungerer det jo godt med supper hvor du så bare lader være med at få brød til eller pasta i. Æggekager, omeletter, noget-med-fisk, etc. Selv prøver jeg at tage udgangspunkt i grøntsagerne fremfor opskriften. Så kommer stivelsen til at spille en birolle på en eller anden måde. Jeg er stadig selv i processen med kun at spise protein og grønt, men vi kan da inspirerer hinanden lidt undervejs?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fik aldrig svaret dig. Ja, jeg er på en PCO protein-kur. (har dog ikke PCO, men har læst at det er godt mod barnløshed). Dvs ingen ris, pasta, kartofler eller sukker. Vi har prøvet grønne lincer, hvilket ikke var et hit for nogen af os. Angående quinoa, hvor kan jeg købe den? Det skal helt sikkert prøves.

   Jeg har selv været i gang med hjemmebag i form af surdejsrugbrød og kamutboller, hvilket har været en stor succes. Ellers prøver jeg på at være standhaftig, Martin prøver med måde.

   Ellers har du nogle gode opskrifter, eller anbefalinger? Evt. burgerboller uden hvedemel? Gode grønsager som kan bruges? Ja tager imod med kys-hånd :-)

   Slet
  2. Kig efter quinoa på øko-faget i Kvickly f.eks.

   Jeg har netop fundet en genial opskrift på en salat, hvor man blender blomkål, så det nærmest bliver til couscous. Det giver god fylde og kan sniges i enhver mand, er jeg overbevis om. Jeg deler den på bloggen i morgen :)

   Har du set, at der er en blog, der hedder PCO-liv? Der er en del opskrifter også. Jeg er ikke selv god til at bage uden hvedemel (spelt eller andre melsorter). Jeg ved at flere bager f.eks. med boghvede i stedet. jeg summer lige over det :)

   Slet
 3. Uh som evig brødfan, så er det svært at kun være på den grønne bølge, selv om jeg jo egentligt er ret meget på den, sådan det meste af tiden.
  Bær, tænk, de gør mig så glad!

  SvarSlet
 4. har forresten svaret dig på det med dadlerne, inde hos mig, hvis du ikke allerede har set det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Pille! Jeg mutter lige om til dig efter svaret ;) Jeg har endnu ikke savnet brød faktisk fordi jeg har fået totalt yummy salater. Mums!

   Slet
 5. Svar
  1. 1000 tak - det er alt sammen spist og kan bekræftes, at det er toplækkert!

   Slet
 6. Svar
  1. TAK Malene. Jeg har normalt en ryggrad som en regneorm når det kommer til at holde snitterne fra kage, brød og andre skønne sager faktisk.

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...