søndag den 11. marts 2012

Karry Workshop


Så fik jeg afholdt min første Karry Workshop. Det var en super hyggelig aften i krydderiernes tegn.

Fokus var at deltagerne skulle lære nogen om krydderier og selv kreere deres egen karry.

Det var en klub som hedder torsdags tøserne i Odense. De mødes sidste torsdag i hver måned og skiftes til at arrangere ting de skal lave sammen. Hygge og samvær kombineret med lidt nye input. God ide!!

Der blev rigtigt gået til den og jeg synes virkelig at pigerne gik fordomsfrit til opgaven og bare lod fantasien få frit spil.
Alt blev noteret ned på mål og vægt, så opskrifterne kan laves igen eller justeres.
Der var mange spændende kombinationer og det fede er også, at jeg også lærer noget, bliver udfordret og inspireret :-) 

Under processen blev der smagt på det rene pulver. Dette gav anledning til lidt frustration. Rent karry pulver smager nemlig ikke specielt godt og der var en del af deltagerne som følte, at de ikke ville ende med noget spiseligt. 

For at give deltagerne en mere rigtig opfattelse af deres blend, smagte vi alle de forskellige karry blends i en kyllingesuppe.
Nøjagtigt afvejet i samme forhold så de er fuldt sammenlignelige.
Her udviklede den reelle smag sig og det gav en virkelig god indsigt i hvor store smagsforskelle der kan opnåes.
Vi smagte også Santa Marias Madras Karry som reference.

Alle havde fået samme oplæg og havde samme ingredienser tilgængelige. Alligevel var der lavet meget forskellige smagsprofiler. Nogle var super gode og afbalancerede - andre skal der måske arbejdes lidt videre med... Alle havde dog frembragt et pulver som smagte af karry og gik hjem med fornemmelsen af succes i kroppen. De fik deres karry med hjem i en lille krydderidåse med deres egen personlige etikette.
Dem som havde lavet en karry som faldt i alles smag blev lidt ombejlet. Men en karry opskrift er jo hemmelig og personlig. Lidt ligesom opskriften på Coca Cola ;-)  

Jeg synes det var en god oplevelse at afholde denne workshop og håber jeg får lejlighed til at afholde nogle flere.

I påsken tager jeg en tur til Kerala i Indien. Det er det område i Indien hvor peberet har sin oprindelse og virkeligt et mekka for krydderier. Jeg skal på rundtur og se plantager og arbejde sammen med spice blenders og kokke. Det glæder jeg mig virkelig meget til og håber at vende tilbage med ny og opgraderet viden på mit felt.

God søndag - hilsen gæsteblogger, Alex Toft Nielsen

2 kommentarer:

 1. Hej Alex!
  Den work shop ser altså topspændende ud... hvis du holder flere kommer jeg gerne og mikser karry! Er du kommet nærmere på at udvilke verdens bedste karry ud fra denne workshop og det du lavede i Politikkens hus monstro?

  Det bliver godt nok fedt med en tur til Indien. Håber du tager rigtigt mange billeder fra turen som vi må se her på bloggen!

  SvarSlet
 2. Tak Marian - jeg synes det er blevet et godt koncept.
  Og ja - jeg er nået lidt videre med verdens bedste karry.
  Det at jeg skal til Kerala i Indien er et fint skridt på vejen. Her får jeg et netværk og en viden som bliver essentiel i den videre udvikling. Skal nok tage en masse billeder :-)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...